Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-41

09 oktober 2016 19:25 uur

Maerten van Heemskerckstraat werkzaamheden 10 oktober t/m 23 december

Op maandag 10 oktober start aannemer Huybens Haarlem b.v. met werkzaamheden in de Maerten van Heemskerckstraat, in opdracht van de gemeente Haarlem. De werkzaamheden duren tot vrijdag 23 december. In de rijbaan, vanaf de kruising met de Grebbestraat tot aan de kruising met de Schotersingel, wordt een permanente regenwaterafvoer aangelegd en wordt het riool vervangen. Het straatwerk over de gehele lengte van de straat wordt hersteld. Gelijktijdig met deze werkzaamheden worden alle lichtmasten vervangen.

 

Een kwaliteitsimpuls voor De Lutte
Losser Journaal – 06 Oct 2016
LOSSER – Inwoners, ondernemers en gemeente ontwikkelen samen plannen In de komende jaren voert de gemeente Losser een groot aantal verbeteringswerkzaamheden uit in De Lutte. Het gaat om de vervanging van wegen en rioleringen in (delen van) het centrum van De Lutte. Wethouder Marcel Wildschut: “deze voorgenomen werkzaamheden bieden ons een prachtige kans om de openbare ruimte in De Lutte opnieuw in te richten en bestaande knelpunten op te lossen.

 

Afsluiting Meerssenerweg van donderdag op vrijdag
Dichtbij.nl Maastricht – 08 Oct 2016
MAASTRICHT – Van donderdag 13 oktober, 07.00 uur tot vrijdag 14 oktober, 06.00 uur moet verkeer op de Meerssenerweg-Noord (Kasteel Liebeekstraat-Viaductweg) rekening houden met afsluitingen richting zuiden. Verkeer richting Balijeweg kan doorgaan. Verkeer op de Meerssenerweg-Zuid (Viaductweg-Kolonel Millerstraat) moet ’s avonds en ’s nachts – van 20.00 uur tot 06.00 uur – rekening houden met een afsluiting in zuidelijke richting. Verkeer richting noorden kan doorgaan.

 

Lekkage rioolpersleiding bij Oldemarkt gerepareerd
Waterschap Drents Overijsselse Delta – 09 Oct 2016
In de loop van zaterdagavond en -nacht is een scheur van 15 cm in de persleiding langs de Ossenzijlseweg nabij Oldemarkt gerepareerd. Om 03.00 uur was 2 meter pvc buis met een diameter van 35,5 cm met succes vervangen. Zaterdagmiddag 8 oktober werd de lekkage vanuit de persleiding geconstateerd. Hierdoor kwam rioolwater in een sloot terecht. Om verspreiding hiervan te voorkomen is de sloot afgedamd en werd een aantal rioolgemalen tijdelijk stilgezet.

 

WATERSCHAPPEN

Nieuwe inlaat bij Beningerwaard onthuld
Gemeente Bernisse – 06 Oct 2016
Op 5 oktober 2016 is de nieuwe de nieuwe inlaat bij de Beningerwaard onthuld. Deze inlaat, onderdeel van het programma Compenserende Maatregelen Kierbesluit, zorgt ervoor dat het waterschap zoet water kan inlaten in de polders wanneer de Haringvlietsluizen op een kier gaan.Heemraad Lies Struik, wethouder Dirk van der Schaaf van gemeente Nissewaard en agrariër Gerrit Arkenbout onthulden de nieuwe inlaat, die is voorzien van een foto met het onderwaterleven in de sloten.

 

Ook Schijndel ondertekent overeenkomst Watersamenwerking As50+ en Watervisie
TV Schijndel – 06 Oct 2016
Gepubliceerd op donderdag 06 oktober 2016 12:07’s-Hertogenbosch – Volgende week woensdagochtend 12 oktober 2016 vindt de ondertekening plaats van de overeenkomst ‘Watersamenwerking As50+ 2017-2021’ en de ‘regionale Watervisie’ in het duurzame herbouwproject van de basisscholen Jan Bluyssen en De Brinck in Uden. Dat maakt Waterschap Aa en Maas vandaag bekend. Op dezelfde dag start ook de Week van Ons Water. In 2013 hebben de partners As50+ de overeenkomst Watersamenwerking 2013-2016 ondertekend.

 

Duik in de Week van Ons Water
Coevorden HuisAanHuis – 06 Oct 2016
Coevorden – Waterschap Vechtstromen organiseert van 12 t/m 19 oktober activiteiten in het kader van de Week van Ons Water. Tijdens deze week worden in heel Nederland diverse activiteiten rondom het thema ‘water’ georganiseerd voor jong en oud. Op verschillende plaatsen in Drenthe en het Vechtdal kun je van 12 t/m 19 oktober het water beleven.