Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-4

24 januari 2016 09:55 uur

Den Haag. 

Vanaf begin februari 2016 vervangt de gemeente in Moerwijk Noord het riool. De werkzaamheden duren naar verwachting tot het najaar van 2016. De riolering in de straten is oud en moet worden vervangen. Ook alle huisaansluitingen worden vervangen. Het betreft de straten:

• Jan de Weertstraat
• Jan van Rodestraat
• Beatrijsstraat
• Vier Heemskinderenstraat
• mHadewychstraat
• Moerweg (de woonstraat, niet de doorgaande route langs Zuiderpark).

Planning rioleringswerkzaamheden;  Het werk wordt in verschillende fases uitgevoerd. De werkzaamheden starten begin februari 2016 in de Jan de Weertstraat.
Bewoners ontvangen een brief voordat de rioleringswerkzaamheden in hun straat beginnen. Bron: Haagmedia.nl. 

Nissewaard,

Preventief en correctief onderhoud mini- en rioolgemalen in gemeente Nissewaard
Aanbestedingskalender – Wed, 20 Jan 2016 17:18:00 Z
De aanbesteding betreft het onderhouden van de gemalen in gemeente Nissewaard. Dit betreft het uitvoeren van preventief- en correctief onderhoud (storingen) aan rioolgemalen, minigemalen voor drukriolering, bergbezinkinstallaties en eventueel overige rioolinstallaties in de gemeente Nissewaard. Contactpersoon: mw. J.C. Schouten/Dhr.M.E. van Duuren Procedure: Openbare procedure Type publicatie Aankondigingen Nuts code: NL335     Digitaal inschrijven: Nee.

Papendrecht.

PAPENDRECHT – De werkzaamheden aan het marktplein in Papendrecht zijn officieel begonnen. Wethouder Richard Korteland (Centrumontwikkelingen) gaf woensdagmiddag 20 januari 2016 in het bijzijn van omwonenden, raadsleden en ondernemers aan de Markt het officiële startsein voor de herinrichting van de Markt. De gemeente heeft met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Papendrecht nauw samengewerkt aan het definitieve ontwerp voor het nieuwe marktplein, nu gaat de schop de grond in.  Bron: Papendrecht.nt.

Schiedam.

20 januari Flink gaslek door grondboringen Schiedam
District8 – Wed, 20 Jan 2016 20:02:00 Z
Schiedam – In Schiedam Oost werden woensdagmiddag grondboringen uitgevoerd door een bedrijf. In de Morsestraat ging het echter fout en werd de gasleiding geraakt. De omgeving werd ruim afgezet en de brandweer bouwde het waterkanon op. Deze hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de DCMR kwam ter plaatse en constateerde dat er ook in het riool gas hing. De putdeksels werden geopend om het riool te luchten.

Sittard-Geleen.

Werkzaamheden bij Ligne
Nieuws.nl – Sittard-Geleen – Fri, 22 Jan 2016 16:52:00 Z
Op dit moment wordt bij Ligne op de kruising van Linde en de Haspelsestraat hard gewerkt. Het gaat om rioleringswerkzaamheden die moeten zijn afgerond voordat aan de bouw van de brug over de Keutelbeek en het afbreken van de overkluizing van diezelfde beek kan worden begonnen. Verbindingsriool Afgelopen woensdag is tussen Linde en de Haspelsestraat een stalen buis de grond in geperst voor het nieuwe verbindingsriool. De buis loopt onder de koker van de overkluisde Keutelbeek door.

Vlissingen.

Afsluiting Lekstraat januari-februari 2016
Gemeente Vlissingen – Tue, 19 Jan 2016 08:07:00 Z
De Lekstraat in Oost-Souburg is vanaf maandag 25 januari tot en met vrijdag 5 februari afgesloten in verband met rioleringswerkzaamheden. In de wijk Schoonenburg in Oost-Souburg wordt de bestaande riolering vervangen voor een gescheiden rioolstelsel. In combinatie met deze werkzaamheden worden de straten en trottoirs opnieuw bestraat. Ook worden er ondergrondse afvalcontainers geplaatst