Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-28

10 juli 2016 17:49 uur

Kapelle

Rioolwerkzaamheden Kapelle!

Zeeland Blog – 06 Jul 2016
Door Marcel van der Voort – Traas en Ovaa Infra start  maandag 18 juli met het uitvoeren van de rioleringswerkzaamheden in de Kapelse Paukenhoekstraat en de Vroonenburg. De rioleringswerkzaamheden omvatten: Het opbreken van de bestaande verhardingen; Het vervangen van het vuilwaterriool; Het aanleggen van een nieuw regenwaterriool; Het terug aanbrengen van de verhardingen. De uitvoering van het project vindt plaats in 2 fases.

 

Putten

Rioolreiniging en inspectie

Gemeente Putten – 7 juli 2016: In de periode van donderdag 7 juli t/m woensdag 27 juli 2016 wordt in opdracht van de gemeente Putten door Remondis-Dusseldorp Rioolservice B.V. uit Lichtenvoorde het gemeentelijke rioolstelsel gereinigd en geïnspecteerd.

Het betreft de riolering van:

  • wijk De Kraak;
  • wijk Bosgebied;
  • wijk Bijsteren.

De werkzaamheden gebeuren zoveel mogelijk tussen 07.30 en 18.00 uur. De rioolinspectie wordt uitgevoerd in het kader van een periodiek onderzoek naar de kwaliteit van de riolering

 

Waterschappen.

Planten en mossels voor schoner water Sloterplas

Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht – 05 Jul 2016
Waterschap Amstel Gooi en Vecht heeft op dinsdag 5 juli proefconstructies met waterplanten geplaatst aan de zuidkant van de Sloterplas in Amsterdam. Dit als deel van een meerjarig onderzoek naar het verbeteren van de waterkwaliteit van het stadsmeer met onderwaterplanten en quaggamossels. Achtergrond Stadsplassen rond Amsterdam kunnen in de warme zomermaanden last krijgen van blauwalg. Ook in de Sloterplas kwam dat voor.

150 verzoeken tot schadevergoeding binnengekomen na noodweer

Bij waterschap de Dommel zijn de afgelopen tijd 150 verzoeken tot schadevergoeding binnengekomen na het noodweer. Vooral boeren willen een tegemoetkoming. Deze week wordt iedereen die een verzoek deed gebeld om een huisbezoek in te plannen. Verder komen er drie inloopavonden voor iedereen met een vraag of die zijn verhaal wil delen. Dat meldt het waterschap maandag. De inloopavonden zijn speciaal voor ondernemers die een schadeverzoek deden.