Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-24

12 juni 2016 07:11 uur

Hoorn. 

HOORN – De afgelopen weken zijn er in Hoorn meerdere verstoppingen in het riool geweest door wegwerpdoekjes.Ook heeft dit schade veroorzaakt aan de pompen van de rioolgemalen.Door het toilet gespoelde vochtige wegwerpdoekjes blijken het probleem. Hiermee worden onder meer schoonmaakdoekjes, luierdoekjes en make-up removerdoekjes bedoeld. Monteurs van de gemalen hebben de afgelopen weken een aantal verstoppingen moeten verhelpen die duidelijk door de doekjes werden veroorzaakt. Dat kost helaas veel tijd en geld en dat is zonde. Bron: Westfriesland Actueel. 

Purmerend.

Bewonersbrief werkzaamheden Hoornselaan
Gemeente Purmerend – Fri, 10 Jun 2016 13:19:00 Z
10 juni 2016 Naar de bewoners van Hoornselaan 1, 3 en 5, Overweerse Polderdijk, Schipperslaan, Aletta Jacobslaan, Annette Poelmanstraat, Johanna Naberstraat; en aan PSG, Clusiuscollege, Stg. Woonzorg, ondernemers Wagenweg, Nieuwstraat/Westerstraat en Wormerplein is onderstaande bewonersbrief gestuurd.onderwerp: werkzaamheden HoornselaanBeste bewoner,Graag informeren wij u over de werkzaamheden aan de Hoornselaan, die beginnen op 13 juni.

Smallingerland.

Werkzaamheden Uitgang
Gemeente Smallingerland – Thu, 09 Jun 2016 18:02:00 Z
Vanaf Noorderdwarsvaart tot aan De Jerden Op maandag 13 juni 2016 beginnen rioleringswerkzaamheden op een gedeelte van de Uitgang. Er wordt gewerkt in het gedeelte van de Uitgang vanaf de Noorderdwarsvaart tot aan De Jerden. De gemeente laat het vuilwaterriool  vervangen en een regenwaterriool aanleggen. De complete klus duurt ongeveer 10 weken, met uitzondering van de bouwvak.

Waterschappen.

Poep en plas Energiefabriek Veendam
Waterschap Hunze en Aa’s – Thu, 09 Jun 2016 18:01:00 Z
Op de rioolwaterzuivering in Veendam wekken we warmte en elektriciteit op uit poep en plas. De opgewekte warmte en elektriciteit gebruiken we weer voor het zuiveringsproces. De energieleverancier koopt de overgebleven energie. Pagina-inhoudMet deze energiezuinige werkwijze om de zuivering energieneutraal te krijgen, realiseren we dat doel. Het is bijzonder dat een relatief kleine zuivering zoals Veendam energieleverend is. De zuivering in Veendam is nu een zogenaamde Energiefabriek.

Bouwbedrijf recyclet beton voor duurzame vistrappen
Duurzaam Bedrijfsleven – Thu, 09 Jun 2016 14:03:00 Z
Betoncentrale Twenthe heeft samen met bouwbedrijf Negam een betonsoort ontwikkeld, waarin 100 procent gerecycled materiaal is verwerkt. Hiermee worden drie vispassages gebouwd in de Overijsselse plaats St. Isidorushoeve. Het zogeheten Talud Beton Met Open Structuur (TBMOS) bevat 100 procent gerecycled toeslagmateriaal, als zand en grind.

Hollandse primeur: kant-en-klare kunstmest uit afvalwater
Reformatorisch Dagblad – Thu, 09 Jun 2016 13:48:00 Z
Waterschap Vallei en Veluwe opent volgende week de eerste fabriek in Nederland die uit afvalwater kant-en-klare kunstmest produceert voor de land- en tuinbouw. Jaarlijks wordt 900 ton kunstmestkorrels geleverd, zo is de verwachting. In de fabriek op het terrein van de rioolwaterzuivering in Amersfoort worden grondstoffen als fosfaat en stikstof teruggewonnen uit zuiveringsslib.

Exoten nemen sloten over | RTV Dordrecht
RTV Dordrecht – Thu, 09 Jun 2016 13:48:00 Z
Ook sloten in Dordrecht zijn dichtgegroeid met planten die er oorspronkelijk niet horen. Dat meldt RTV Rijnmond. Exoten als het ongelijkbladig vederkruid, de waterwaaier en de waterhyacint verdringen dieren en andere planten. Het zorgt voor eenvormige sloten en een te hoog waterpeil. Het waterschap heeft de planten ook al aangetroffen in Barendrecht en Ridderkerk. Een verslaggever van Radio Rijnmond stond vanochtend bij een sloot achter de velden van Oranje Wit.

Vervangen beschoeiing vijver Tubbergen
Waterschap Vechtstromen – Fri, 10 Jun 2016 21:38:00 Z
In de week van 13 juni laat waterschap Vechtstromen de walbeschoeiing in de vijver tussen de Eulserweg en de Binnenveldsweg in Tubbergen deels vervangen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemersbedrijf Gerwers uit Tilligte en duren ongeveer 1 week. De werkzaamheden zijn een vervolg op de baggerwerkzaamheden van maart dit jaar. Overlast Voor het uit voeren van de werkzaamheden wordt het waterpeil in de vijver verlaagd.

Wateroverlast eist extra maatregelen
Nieuwe Oogst – Fri, 10 Jun 2016 12:49:00 Z
vrijdag 10 juni 2016, 14.00 uur In de toekomst worden steeds meer en heviger regenbuien verwacht. Waterschappen zeggen te werken aan een oplossing.Medewerkers van de waterschappen Aa en Maas, De Dommel, Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas kwamen bij de wateroverlast van de afgelopen weken direct in actie om watergangen uit te diepen, kapotte of verstopte duikers te herstellen en slootranden te maaien. Maar het ongenoegen bij boeren zit dieper.