Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-23

05 juni 2016 16:43 uur

Hoorn.

Reinigen en inspecteren riolen 2016 in Westfriesland WF7
Aanbestedingskalender – Fri, 03 Jun 2016 22:43:00 Z
Omschrijving Het reinigen en inspecteren van riolen in 7 Westfriese gemeenten voor het jaar 2016. Contactpersoon: K van Leenen Procedure: Openbare procedure Aanbestedende dienst: Gemeente Hoorn Digitaal inschrijven: Nee Plaats van uitvoering (NUTS code): Kop van Noord-Holland (NL321)     CPV code(s): 90470000: Diensten voor rioolreiniging     Aangekondigd op 03.06.2016 Sluiting op 13.07.2016 Aankondigingen I: Aanbestedende dienstI.

Leeuwarden.

Regenvloed zorgt voor wateroverlast in Grou
De Grouster – Fri, 03 Jun 2016 19:30:00 Z
GROU – In Grou is vrijdagmiddag in korte tijd ruim 50 millimeter regen gevallen. Omdat de riolering de vloed niet kon verwerken, ontstond er wateroverlast in o.a. de Oostergoostraat, Parkstraat, Bregepaad, bij de Jumbo, Tjallinga, Gedempte Haven en Kleine Buren. In dit laatste straatje liep het regenwater een woning binnen. De brandweer heeft het met een dompelpomp in de achterliggende De Baai gepompt.

Moerdijk.

Reparatie en renovatie vrijvervalriolering 2016-2019. De gemeente is van mening dat er sprake is van zodanige samenhang van de werkzaamheden dat de opdracht kan worden gezien als één logisch geheel. Daarbij creëert deze samenhang geen onnodige beperkingen van de markt. Daarbij is geconstateerd dat het opsplitsen van de opdracht in meerdere aanbestedingen, dan wel percelen lijdt tot een nadelig resultaat en een onnodig grote belasting voor gemeente en opdrachtnemer. Bron: Aanbestedingskalender. 

Urk. 

Zes huizen in Urk rijp voor de sloop
MSN – Sat, 04 Jun 2016 13:42:00 Z
Zes woningen in Urk die vrijdag werden getroffen door twee gasexplosies moeten worden gesloopt. Dertien mensen moeten daarom vervangende woonruimte krijgen, liet een woordvoerster van de gemeente zaterdag weten.Tijdens een informatiebijeenkomst voor bewoners is zaterdagochtend gekeken naar wie er vervangende woonruimte nodig heeft. Volgens burgemeester Pieter van Maaren heeft een woningcorporatie een aantal leegstaande huizen beschikbaar gesteld.

Weesp.

Riool Achterom wordt gerepareerd
Weesper Nieuws – Sat, 04 Jun 2016 13:32:00 Z
WEESP – De riolering aan de Achteromstraat wordt gerepareerd. Er wordt een nieuwe methode gebruikt waardoor de straat niet open hoeft, zo meldt de gemeente. De riolering onder de straat is al jaren slecht. Bewoners hebben vaker geklaagd. Met de nieuwe methode wordt er aan de binnenkant van de leiding kunststof aangebracht waardoor de leiding weer sterk wordt en de straat niet hoeft worden opengebroken. Het werk vindt woensdag en donderdag plaats.

Waterschappen.

Die zware stortbuien komen 35 jaar eerder dan was verwacht
NRC – Fri, 03 Jun 2016 23:11:00 Z
Bij de meeste vergaderingen van waterschappers staat het onderwerp tegenwoordig steevast op de agenda: wateroverlast. “We zijn er druk over in gesprek”, zegt Wiebe van der Ploeg, bestuurder van het noordelijke waterschap Hunze en Aa’s en van de Unie van Waterschappen.In Noord-Brabant en in Limburg zetten hoosbuien straten en wegen onder water. De Limburgse heuvels zijn verzadigd en kunnen geen water opnemen.