Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-22

29 mei 2016 18:00 uur

Almere.

Illegale lozing Almere
Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek – Tue, 24 May 2016 14:08:00 Z
Naar aanleiding van een brand bij een afvalverwerker in Almere zijn op verzoek van de OFGV luchtfoto’s gemaakt. Op één van deze foto’s is een lozing geconstateerd op een naastgelegen sloot. Controle door OFGV en Waterschap Zuiderzeeland Na controle van toezichthouders van de OFGV en het Waterschap Zuiderzeeland bleek dat deze lozing met opzet was gecreëerd. Op het bedrijf is een aarden wal doorgestoken om overtollig terreinwater af te voeren.

Heemstede.

Aanleg a.w.t.l. Heemstede naar Schalkwijk
Aanbestedingskalender – Fri, 27 May 2016 18:43:00 Z
Omschrijving De opdracht wordt uitgevoerd in de gemeenten Heemstede en Haarlem en omvat de aanleg van ca. 4,5 km persleiding. De persleiding dient te worden aangelegd in open ontgraving en middels gestuurde boringen.

Meerssen.

Onderhoud aan verharding diverse wegen in Geulle en Bunde
Gemeente Meerssen – Tue, 24 May 2016 16:58:00 Z
Op maandag 30 mei 2016 start Wegenbouw Brune BV in opdracht van de gemeente Meerssen met het onderhoud van wegen in Geulle en Bunde. Dit betreft:  Geulle: Heirweg, Westbroek, Vliegveldweg en Hagendoornweg. Bunde: Beukenlaan, Roggeveldstraat, Weerterstraat en Wilgenlaan. Welke werkzaamheden worden uitgevoerd? In eerste instantie wordt de asfaltdeklaag gefreesd en worden putten en kolken waar nodig hersteld cq vervangen. Waar nodig wordt ook het straatwerk hersteld.

Rotterdam.

Burgemeester Oudlaan op de schop Meer dan 200 bomen weg
De Havenloods Noord – Tue, 24 May 2016 18:10:00 Z
De Burgemeester Oudlaan, de mooie lindenlaan en onderdeel van de groene corridor tussen het Kralingse Bos en de Oude Plantage, gaat totaal op de schop in 2016 De grote ingreep is noodzakelijk. Het wegdek is ernstig verzakt, op sommige plaatsen zelfs meer dan 80cm. Het wegdek zal bijna een meter verhoogd worden. De riolering is lek, waardoor deze grondwater afvoert. Bij herstel van de riolering komt het peil van het grondwater daarom omhoog.

Waterschappen.

Opknapbeurt voor rioolwaterzuiveringsinstallatie in Amstelveen
Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht – Tue, 24 May 2016 14:03:00 Z
De rioolwaterzuiveringsinstallatie in Amstelveen krijgt de komende jaren een grote opknapbeurt, omdat delen van de huidige installatie verouderd zijn. Het algemeen bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft hiervoor op donderdag 19 mei geld beschikbaar gesteld. Met de vervanging van de diverse onderdelen is een bedrag van 6.250.000 euro gemoeid.

Ook Altena ontkomt niet aan veel neerslag dit weekend
Aalburg.net – Sat, 28 May 2016 00:19:00 Z
REGIO – Dit weekend wordt veel regen verwacht boven Nederland. Ook in Het Land van Heusden en Altena. Zuid Limburg heeft vrijdagavond al te kampen gehad met veel neerslag, onder meer in de vorm van hagel. Waterschap Rivierenland neemt in haar gebied extra voorzorgsmaatregelen. In verband met de voorspelde neerslag met name in de avond/nacht van zondag (29-5) op maandag (30-5), wordt het peil in de sloten laag gehouden en is er extra pompcapaciteit voorhanden voor bemaling.