Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-19

08 mei 2016 15:38 uur

Baarn.

Minder hemelwater naar het riool
Gemeente Baarn – Tue, 03 May 2016 14:14:00 Z
Bij hevige neerslag kan het riool overbelast raken. De gemeente Baarn wil dat schoon hemelwater (regen, sneeuw, hagel) bij nieuwbouw wordt gescheiden van gebruikt water (huishoudelijk afvalwater). Het hemelwater wordt dan niet meer aangesloten op het vuilwaterriool en afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi).

Bussum.

Voor zomer meer bekend over plannen rond Beerensteinerlaan
Bussums Nieuws – Sun, 08 May 2016 13:28:00 Z
BUSSUM – Er wordt voor de zomer meer bekend over de plannen om de straten rond de Beerensteinerlaan aan te pakken.  De straten moeten komend najaar geheel op de schop. Het gaat om de Beerensteinerlaan, Beerensteinerhof, Iepenlaan, Herenstraat, Meentweg, Willemshof, Eikenlaan, Melkweg en de Nieuwe Spiegelstraat. De straten moeten op de schop omdat het riool vervangen moet worden. Dat heeft Bussum de afgelopen jaren al op meer plekken gedaan.

Barendrecht.

Twee meter diep gat in autoweg aan de Donk
BarendrechtNU – Sat, 07 May 2016 19:58:00 Z
BARENDRECHT – [Foto’s] De politie heeft vanochtend (Zaterdag 7 mei 2016) een melding van een gat in de grond afgehandeld aan de Donk in Barendrecht. Op een stuk autoweg om vanaf de Donk op het parkeerterrein van een naastgelegen bedrijf te komen was een sinkhole ontstaan van 2 meter diep. In het gat stond volgens de aanwezige politie water.

Enschede.

TV Enschede/FM 5 mei 2016.  Automobilisten die van de Haaksbergerstraat naar het station willen, moeten drie weken lang omrijden. De Nijverheidstraat in Enschede is vanaf maandag drie weken lang deels afgesloten. Het gaat om het gedeelte van de rotonde bij het ITC-hotel tot aan de oprit naar de parkeergarage in de Zuidmolen. De weg gaat dicht omdat het riool moet worden vervangen.

Rotterdam

werkzaamheden edam
Gemeente Rotterdam – Sat, 07 May 2016 22:32:00 Z
Edam tussen Wilhelminakade en Otto Reuchlinweg afgesloten. Werkzaamheden Edam Van maandag 9 mei 07:00 uur tot woensdag 11 mei 201616:00 uur is de Edam in verband met rioleringswerkzaamheden tussen Wilhelminakade en Otto Reuchlinweg in beide richtingen afgesloten. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd zodat u de parkeergarage kunt bereiken. Aanvullende informatie Omleidingsroute Edam mei 2016.

 Vught.

Bewoners Baarzenstraat in Vught willen herinrichting van de straat
Stadsblad Den Bosch – Fri, 06 May 2016 12:49:00 Z
VUGHT – Bewoners van de Baarzenstraat in Vught hebben handtekeningen opgehaald voor het herinrichten van de straat.  Ruim 91 procent van de bewoners heeft zijn handtekening gezet onder een brief waarin wordt gepleit voor herbestrating van de straat, een goed riool, het aanpassen van trottoirs, het vervangen van bomen en het aanpassen van de straat. De actie is gehouden vanwege de vele aanhoudende klachten over de inrichting van de straat.

Waterschappen.

Proef met krijt in IJsbaanvijver Axel
Hoogheemraadschap Scheldestromen – Fri, 06 May 2016 10:13:00 Z
Waterschap Scheldestromen, hengelsportvereniging Geduld Overwint Alles Axel en Sportvisserij Zuidwest Nederland voeren samen een proef uit. In de IJsbaanvijver in Axel strooien ze zaterdag 7 mei zogenoemd coccolietenkrijt uit. Dit krijt moet ervoor zorgen dat de bagger- en sliblaag in de vijver goedkoop en zonder daadwerkelijk te baggeren afneemt. Door het krijt kan het water in de IJsbaanvijver een melkachtige kleur krijgen. Verloop proefDe proef duurt in totaal drie jaar.