Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-18

01 mei 2016 15:33 uur

Etten-Leur.

Gemeente laat enkele drukrioolgemalen renoveren
Nu.nl – Sat, 30 Apr 2016 16:02:00 Z
In opdracht van de gemeente Etten-Leur worden in het zuidelijke en oostelijke buitengebied van Etten-Leur enkele drukrioolgemalen op verschillende locaties gerenoveerd. Door: Weekblad De Bode Door: Weekblad De Bode De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Imtech Traffic & Infra B.V. De totale renovatie duurt naar verwachting tot begin juni. Bij de werkzaamheden worden de bestaande drukrioolgemalen vervangen.

Goeree-Overflakkee,

Voor een goede werking van het riool is het noodzakelijk dat de riolering periodiek wordt schoongemaakt en geïnspecteerd. De firma Valk en de Groot voert daarom in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee vanaf 2 mei reinigings- en inspectiewerkzaamheden aan de riolering uit. De werkzaamheden duren circa 4 weken en zoveel korter of langer als noodzakelijk. Tijdens de werkzaamheden ondervindt u geen hinder behalve dat de weg kortdurend bezet is door de reinigings- en inspectiewagens. Bron: gemeente Goeree-Overflakkee.

Laarbeek.

Werkzaamheden Lage Heesweg
Gemeente Laarbeek – Tue, 26 Apr 2016 15:24:00 Z
26 april 2016 Afgelopen maandag is Aannemingsbedrijf Jan Selten B.V. in opdracht van gemeente Laarbeek gestart met werkzaamheden aan de Lage Heesweg. Hierbij wordt de straat opengebroken in verband met de aanleg van een gescheiden riool. Deze werkzaamheden duren volgens planning tot 20 mei. Gescheiden rioolstelsel Bij het aanleggen van een gescheiden riool wordt een extra afvoer gelegd, die schoon regenwater rechtstreeks naar de bodem of het oppervlaktewater leidt.

Oosterhout.

Vanaf 2 mei werkzaamheden Wilgenhof-Mispelstraat
Gemeente Oosterhout – Mon, 25 Apr 2016 14:50:00 Z
In de week van 2 mei vinden er renovatiewerkzaamheden plaats aan de riolering in de Wilgenhof en Mispelstraat. Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren naar verwachting tot eind mei. Meer informatie De tekening van de werkzaamheden kunt u zien op www.oosterhout.nl > inwoners > openbare ruimte > projecten > Wilgenhof-Mispelstraat rioolrenovatie.

Rijswijk.

Voortgang werkzaamheden riool Jaagpad
Gemeente Rijswijk – Tue, 26 Apr 2016 15:49:00 Z
Op maandag 2 mei en dinsdag 3 mei worden delen van het riool aan het Jaagpad (huis nr. 76-175) en de Hardenbroeklaan geïnspecteerd en gereinigd. Relinen De week erna van 9-13 mei zullen kunststof kousen worden aangebracht aan de binnenkant van de rioolbuizen. Huisaansluitingen en het hoofdriool zijn eerder al vervangen of gerelined aan het Jaagpad. Bij de Hardenbroeklaan zullen we het riool ook relinen omdat dit de minste overlast geeft. Later volgen dan de bovengrondse aanpassingen.

Valkenswaard.

Rioolreiniging en inspectie Dommelen vanaf 2 mei
Gemeente Valkenswaard – Fri, 29 Apr 2016 12:04:00 Z
De riolen worden onder hoge druk schoongespoten. Door luchtdrukverschillen kunnen de sifons in de woning leeggezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woning en het gemeentelijk riool en kan er rioollucht in de woning terechtkomen. Zodra u de sifons in de woning weer vult (toilet doorspoelen en de kranen even laten lopen), zal de rioollucht snel verdwijnen. Na het reinigen van de riolering gaat de firma Helma de riolen inspecteren.

Waterschappen.

Lelystad – Waterschap gaat voor zo’n zes miljoen verbouwen
NieuwsOpinie – Tue, 26 Apr 2016 18:29:00 Z
Waterschap Zuiderzeeland gaat het Waterschapshuis in Lelystad en twee regiokantoren verbouwen. De verbouwingen kosten samen 5,7 miljoen euro. Bovenop de 5,7 miljoen wordt ook nog 850.000 euro geïnvesteerd om het Waterschapshuis energieneutraal te maken. De verbouwingen zijn volgens het Waterschap nodig om beter in te kunnen spelen op deze tijd. Zo voldoet het huidige pand niet aan de moderne eisen voor werkplekken en zijn de ict-middelen te beperkt. De verbouwing van het hoofdgebouw aan de…

Zondag 1 mei Open Dag rioolwaterzuivering Sint-Oedenrode
Gemeente Sint Oedenrode – Tue, 26 Apr 2016 16:07:00 Z
Aandacht voor de waterkwaliteit van rivier de Dommel Wist u dat het water van uw bad, douche, vaatwasser en wc een hele weg te gaan heeft voordat het in de Dommel terecht komt? Op zondag 1 mei aanstaande kunt u komen kijken hoe dat in zijn werk gaat op de rioolwaterzuivering van Waterschap De Dommel en bij een rioolgemaal van de gemeente Sint-Oedenrode. Er worden van 11.00 tot 16.00 uur rondleidingen gegeven op de rioolwaterzuivering aan de Boskantseweg nr 76 in Sint-Oedenrode.

Live uitzendingen schoon water tijdens de Week van Ons Water
Waterschap Noorderzijlvest – Fri, 29 Apr 2016 14:49:00 Z
Op de Facebookpagina van Noorderzijlvest zijn de uitzendingen 2, 4 en 6 mei live vanaf 12.00 uur te volgen. Stel uw vraag door te reageren tijdens de live uitzending. Dan geven we direct antwoord op uw vraag. Na de uitzending kunt u natuurlijk de video terugkijken en op de uitzending reageren. Met de campagne #watergenieters vraagt het waterschap Noorderzijlvest dit voorjaar aandacht voor schoon water. Op Facebook, met waterwandelingen voor publiek en met expedities voor schoolklassen.

Waterschap vist vijver Vught compleet leeg
Dichtbij.nl Den Bosch – Fri, 29 Apr 2016 14:29:00 Z
VUGHT – Vrijdag 29 april vist Waterschap De Dommel de Jan van Galenvijver in Vught leeg. Dat laat Waterschap De Dommel weten. Dit voor onderzoek naar het ontstaan en de bestrijding van blauwalg. Een deel van de vissen wordt diezelfde dag weer teruggeplaatst. De rest wordt uitgezet in een andere vijver. Naast het afvissen van de vijver, worden om de waterkwaliteit te verbeteren dit jaar micro-organismen en waterplanten aan de vijver toegevoegd. Te veel vis in een vijver is niet goed.