Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-14

03 april 2016 15:15 uur

Aalsmeer.

Duurzamere riolering Gloxiniastraat en 1e J.C. Mensinglaan in Aalsmeer     
0297 Online – Wed, 30 Mar 2016 06:04:00 Z
Geplaatst op: 30 maart 2016 Op 24 maart heeft Wethouder Ad Verburg machinaal het laatste stukje bestrating gelegd bij de hoek Gloxiniastraat/1ste J.C.Mensinglaan. Daarmee is het project Gloxiniastraat en 1e J.C.Mensinglaan tussen Hortensialaan en Stommeerweg officieel afgerond. De beide straten zijn als 30 km zone ingericht. Wethouder Verburg: “Het ziet er allemaal fris en mooi uit. Dit project is integraal aangepakt. Riolering en waterleiding zijn vernieuwd.

Haarlem.

Tijdelijke afsluiting kruising PC Boutensstraat-Slauerhoffstraat verlengt
Gemeente Haarlem – Fri, 01 Apr 2016 14:31:00 Z
Dura Vermeer voert in fases werkzaamheden uit in de PC Boutensstraat; vervangen van het riool en aanbrengen van nieuwe rijbaan met asfaltverharding. Inmiddels is fase 1 afgerond. De kruising PC Boutensstraat – Slauerhoffstraat blijft langer dan gepland afgesloten. Op dinsdag 5 april, het einde van fase 2, wordt de kruising weer opengesteld.

Haren Gn.

Aanbestedingskalender: Bestek 16008 – Herinrichting Jachtlaan te Haren Gn. De Jachtlaan is één van de oudste wegen van Haren, ca. 660 m1 lang, met aan weerszijden statige Esdoorns. Het bestaande gemengde rioolstelsel in de Jachtlaan is ruim 80 jaar oud en moet worden vervangen. Daarnaast wordt er een regenwaterriool aangelegd. De huidige riolering ligt aan weerszijden in de voetpaden achter de bomen langs. Over de bestaande riolering loopt het nutstracé waar door de nutspartijen vervangingswerkzaamheden zullen worden uitgevoerd.

Heeze-Leende.

Afsluiting Jan Deckersstraat Heeze
De Parel van Brabant – Fri, 01 Apr 2016 23:42:00 Z
HEEZE – In de week van 4 tot en met 8 april is de Jan Deckersstraat in Heeze afgesloten voor doorgaand verkeer. HEEZE – In de week van 4 tot en met 8 april is de Jan Deckersstraat in Heeze afgesloten voor doorgaand verkeer. Aannemersbedrijf Van der Zanden voert dan rioleringswerkzaamheden uit ter hoogte van boekhandel Lektura, hoek Beemden. De winkels in de Jan Deckersstraat zijn bereikbaar vanaf de rotonde Nieuwendijk en vanaf de Schoolstraat.

Heumen.

Gemeente Heumen waarschuwt voor paddentrek
De Brug Nijmegen – Fri, 01 Apr 2016 16:15:00 Z
OVERASSELT – Bij de vijver aan de Craeyenbergh en bij de plas aan de zuidzijde van de Oude Kleefsebaan ter hoogte van de Meerestraat in Overasselt heeft de gemeente Heumen borden geplaatst om weggebruikers te attenderen op de jaarlijkse paddentrek. Naast het plaatsen van waarschuwingsborden schermt de gemeente ook de rioolkolken langs de Craeyenbergh en de Oude Kleefsebaan (van Tempelstraat tot de Van Kuppenveldstraat) af met gaas om te voorkomen dat de padden in de kolken vallen.

Zaltbommel.

Rioleringswerkzaamheden in Zaltbommel
De Toren – Fri, 01 Apr 2016 14:45:00 Z
ZALTBOMMEL – Aannemersbedrijf Smits-Vos B.V. start vanaf maandag 4 april met rioleringswerkzaamheden bij de Waluwestraat in Zaltbommel. De huidige riolering is oud en aan vervanging toe. Deze riolering is ook klimaatbestendiger. Dat houdt in dat het riool beter bestand is tegen een grote hoeveelheid regen in korte tijd. In totaal zullen 10 straten een nieuw gescheiden rioolstelsel voor vuil-en hemelwater hebben. De laatste werkzaamheden zullen rond februari en/of maart 2017 verricht worden.

Waterschappen.

Rechter zet streep door zoetwaterheffing voor boeren op Tholen. Waterschap Scheldestromen mag boeren op Tholen en Sint Philipsland niet zomaar laten meebetalen aan de zoetwatervoorziening. Dat heeft de rechtbank in Breda op 11 maart bepaald. Boeren krijgen een aanslag gebruiksretributie zoetwatervoorziening opgelegd. Voor het daadwerkelijke gebruik van het zoete water is een vergunning vereist, waarvoor geen leges worden geheven. Bron: AGRI Holland 31-03-2016.
.