Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-12

20 maart 2016 09:09 uur

Enschede.

Zinkgaten in Enschede ontstaan door lek in riool
TV Enschede FM – Tue, 15 Mar 2016 16:04:00 Z
Gepubliceerd op: 15/03/2016 De zinkgaten die vorige week zijn ontstaan aan de Boterkorfhoek en De Marssteden zijn ontstaan door problemen met het riool. Dat meldt de gemeente Enschede. Het gat is ontstaan door een lek in het riool of een lek bij de aansluiting op het riool. Hierdoor kon het zand onder de rijbaan wegspoelen. Op beide plekken zijn de herstelwerkzaamheden aan het riool en de rijbaan inmiddels afgerond.

Haarlem.

Dura Vermeer voert in fases werkzaamheden uit in de PC Boutensstraat; vervangen van het riool en aanbrengen van nieuwe rijbaan met asfaltverharding. Inmiddels is fase 1 afgerond en is vorige week gestart met fase 2. Vanaf maandag 21 maart, rond einde fase 2 en begin fase 3, is de kruising PC Boutensstraat – Slauerhoffstraat afgesloten voor circa 5 werkdagen. Bron: gemeente Haarlem. 

Hengelo.

Industrieel reinigen tijdens onderhoudstops, als voor dagelijks onderhoudswerkzaamheden
Aanbestedingskalender – Fri, 18 Mar 2016 17:01:00 Z
Omschrijving Het leveren van diverse Reinigingswerkzaamheden voor onderhoud t.b.v. de Afval Energie Centrale (AEC), in de Biomassa Energie Centrale (BEC), Bioconversie, Scheidingsinstallatie, etc. Dit tijdens de onderhoudstops, als voor dagelijkse onderhoudswerkzaamheden. Betreft zowel inzet van diverse machines, als vakbekwame medewerkers. Contactpersoon: Hans Rikhof Procedure: Openbare procedure Aanbestedende dienst: Twence B.V.

Oldebroek.

Integraal beleidsmedewerker beheer openbare ruimte en burgerparticipatie
Aanbestedingskalender – Tue, 15 Mar 2016 15:58:00 Z
Omschrijving De werkzaamheden zijn ontstaan bij de eenheid Beheer en Uitvoering, bij het team handhaving, toezicht en beheer openbare ruimte en burgerparticipatie. Het taakaccent ligt bij groen en landschap en afvalwater). Het team is op zoek naar een enthousiaste en integraal denkende beleidsmedewerker.  De gemeente Oldebroek ligt op de Noord Veluwe en heeft 23.000 inwoners. Onze gemeente bestaat uit zes dorpskernen, elk met hun eigen identiteit en kenmerken.

Ommen.

Rioleringsonderhoud Gemeente Ommen
Rondom Ommen – Fri, 18 Mar 2016 13:35:00 Z
In diverse delen van de gemeente Ommen worden tussen 29 maart en 28 mei 2016 onderhouds- werkzaamheden uitgevoerd aan de rioleringen. Door deze werkzaamheden wordt de levensduur van de riolering verlengt. Het onderhoud aan de riolering wordt met diverse methodes uitgevoerd. De meeste methodes zijn van binnenuit de riolering uit te voeren. Denk daarbij aan reinigen van leidingen en verwijderen van obstakels, zoals bijvoorbeeld boomwortels, door water onder hoge druk door de buizen te spuiten.

Rucphen.

Zes ton voor vervanging of reparatie van riolering Sprundel
BN DeStem – Fri, 18 Mar 2016 15:50:00 Z
RUCPHEN – De gemeente Rucphen trekt de komende tijd bijna zes ton uit voor vervanging of reparaties aan de riolering. De grootste en duurste klus wordt het vergroten van de riolering in de Sint Janstraat in Sprundel. Daar is 345.000 euro voor nodig. De gemeente wil dit werk combineren met geplande reconstructie van de Sint Janstraat. Met het vergroten van een deel van het rioolstelsel hoopt de gemeente in de toekomst bij hevige regenval mogelijke wateroverlast te kunnen beperken.

Woerden.

Gemeente Woerden. Maandag 14 maart zaten buurtbewoners en de gemeente Woerden om tafel in Café Walzicht om plannen voor te bereiden voor de reconstructie van de Prins Hendrikkade (tussen de Bernhardlaan en Wilhelminaweg). Ideeën en suggesties werden gezamenlijk besproken.  De reconstructie -onder meer riool, verlichting, groen en wegdek- staat gepland voor augustus 2016.

Waterschappen.

VVD: waterschap wentelt kosten te veel af op burgers
RTV Bodegraven – Fri, 18 Mar 2016 22:53:00 Z
18-03-2016 Utrecht – Deze week heeft het Waterschap Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden besloten om een aanvullend krediet beschikbaar te stellen voor de vernieuwing van de RWZI (riool water zuivering) in Utrecht. De rekening hiervoor ligt bij de burgers en ondernemers in het gebied. De aanbesteding van de vervanging van de rioolwaterzuivering Utrecht (RWZI) kent geen fraaie start.