Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2016-11

13 maart 2016 09:11 uur

Emmen.

NAM moet helder praten over afvalwater
Bodemnieuws – Tue, 08 Mar 2016 08:41:00 Z
SCHOONEBEEK – De NAM moet in heldere en begrijpelijke taal uitleg geven over het afvalwater dat vrijkomt bij de oliewinning in Schoonebeek (Dagblad van heet Noorden, 7 maart).

Groningen.

78-2015 ARZ Verleggen rioleringen Vrijheidsplein e.o.
Aanbestedingskalender – Fri, 11 Mar 2016 16:17:00 Z
Omschrijving Vooruitlopend op de volgend jaar startende ombouw van de Zuidelijke Ringweg moeten op verschillende locaties de aanwezige kabels&leidingen, waaronder Riolering, verlegd worden. Zoveel als mogelijk worden de leidingen buiten het toekomstige tracé gelegd en moeten er nieuwe wegkruisingen (gestuurde boringen) gemaakt worden.

Leek.

Rioolreiniging en -inspectie in Oostwold, Zevenhuizen en Leek
Gemeente Leek – Tue, 08 Mar 2016 11:35:00 Z
Reinigingsbedrijf Van der Velden Rioleringsbeheer uit Groningen voert de werkzaamheden uit. Op donderdag 10 maart wordt er in Zevenhuizen gestart met de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn aan het einde van de maand gereed. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. U ontvangt 2 dagen voor de werkzaamheden bericht van Van der Velden Rioleringsbeheer over de exacte uitvoeringsdatum. U kunt aan de gele rioolvrachtwagens zien dat er in uw straat wordt gewerkt.

Papendrecht.

11 mrt Groot Onderhoud Eilandstraat en omgeving nagenoeg afgerond
Papendrecht.net – Fri, 11 Mar 2016 15:46:00 Z
PAPENDRECHT –  De werkzaamheden in de Eilandstraat, Havenstraat, Julianastraat, Wilhelminastraat, Beatrixstraat en Kazernestraat zijn zo goed als afgerond. Zowel onder als boven de grond zien de straten er weer piekfijn uit. De werkzaamheden bestonden in hoofdzaak uit vervanging van de bestaande riolering en de verharding. Historisch Wethouder Koppenol nam zelf een kijkje en is tevreden. ‘Historisch gezien is dit één van de oudste gebieden van Papendrecht.

Tilburg.

Opknapbeurt straten Quirijnstok-Zuid
Gemeente Tilburg – Fri, 11 Mar 2016 16:31:00 Z
Zeven straten in het zuidelijk deel van Quirijnstok krijgen een nieuwe inrichting. De aanpassingen beginnen 21 maart. Vorig jaar kreeg het noordelijk deel een opknapbeurt. De openbare ruimte in een groot deel van de wijk is verouderd. De gemeente verbetert de parkeermogelijkheden en renoveert delen van de riolering. De bomen krijgen meer ruimte en de snelheid van het verkeer wordt beperkt. Asfalt maakt plaats voor straatstenen want die passen beter bij de functie van een woonstraat.

Vlissingen.

Snoeien Vlissingen!
Zeeland Blog – Sun, 13 Mar 2016 05:50:00 Z
Door Marcel van der Voort op 13 maart 2016 om 06:09, in de categorie Nieuws. VLISSINGEN – HABO Hoveniers start halverwege deze maand in opdracht van de gemeente Vlissingen met de uitvoering van groenwerkzaamheden in de Noorderbaan, Offenbachlaan en de Grieglaan. De nieuwe beplanting bestaat vooral uit bloeiende soorten die zorgen voor kleur in de buurt. De werkzaamheden vormen de afronding van de vorig jaar uitgevoerde reconstructie van de riolering en verharding in deze woonomgeving.

Waterland.

Ontvang een “Wasmaatje” bij DEEN
Gemeente Waterland – Fri, 11 Mar 2016 16:14:00 Z
Op vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart worden bij alle DEEN-filialen in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal ‘Wasmaatjes’ uitgedeeld. Deze maatbekertjes helpen de consument de juiste hoeveelheid wasmiddel af te meten en zijn onderdeel van de publiekscampagne ‘Was op Maat’. De campagne heeft als doel inwoners van Noord-Holland bewust te maken van de voordelen van zacht water en hen aan te zetten tot de juiste dosering van wasmiddelen.

Waterschappen.

Waterschap repareert gebarsten persleiding tussen Wijchen en Nijmegen
Waterschap Rivierenland – Fri, 11 Mar 2016 22:02:00 Z
Op donderdagochtend 10 maart 2016 is een breuk ontstaan in een persleiding  tussen het gemaal in Wijchen en de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Nijmegen. Via deze persleiding voert Waterschap Rivierenland rioolwater vanuit Wijchen en omgeving naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Het waterschap is bezig met het repareren van de persleiding. Naar verwachting is de leiding zondag 13 maart hersteld.

Overdracht stedelijk water
Gemeente Doetinchem – Fri, 11 Mar 2016 15:37:00 Z
Actueel bericht, 11 maart 2016 Donderdag 10 maart hebben wij als gemeente ons water binnen de bebouwde kom overgedragen aan het waterschap Rijn en IJssel. Vanaf nu liggen het eigendom, beheer en onderhoud van de watergangen bij het waterschap. Wethouder Lambregts heeft de overeenkomst hierover met haar collega heemraad Bussink van het waterschap getekend. Onze inwoners kunnen voor vragen over water, het onderhoud van de watergangen of klachten vanaf nu direct bij het waterschap terecht.

Waterschap De Dommel draagt bij aan Wandelen voor Water in Tilburg gepubliceerd op: 11-03-2016 Dinsdag 22 maart aanstaande, op Wereld Waterdag, doen 200 leerlingen van drie basisscholen uit Tilb
Waterschap De Dommel – Fri, 11 Mar 2016 16:04:00 Z
Dinsdag 22 maart aanstaande, op Wereld Waterdag, doen 200 leerlingen van drie basisscholen uit Tilburg mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water. Waterschap De Dommel levert hier een bijdrage aan.