Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-8

22 februari 2015 09:25 uur

Deurne.

Vervanging riolering Stationsstraat en Lagekerk
Weekblad voor Deurne – Fri, 20 Feb 2015 17:12:00 Z
DEURNE – Maandag 23 februari start de vervanging van de riolering in een gedeelte van de Stationsstraat. Het gaat om het stuk van de Pastor Jacobstraat tot de Heuvelstraat. Ook in de Lagekerk wordt aan het riool gewerkt. Daar gaat het om het deel van de Oude Liesselseweg tot de Stationsstraat. De werkzaamheden lopen volgens planning tot begin juni 2015.

Maassluis.

Werkzaamheden overstortleiding Wouwermanstraat/P.C. Hooftlaan
Maassluis.nu – Fri, 20 Feb 2015 18:52:00 Z
© www.maassluis.nu – Maassluis Belang bevraagt B&W over de aanpak De fractie van Maassluis Belang heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders op grond van art 51 R.v.O. de uitvoering van de werkzaamheden aan de overstortleiding Wouwermanstraat / P.C. Hooftlaan. Het college heeft de vragen als volgt beantwoord. De leiding loopt vanaf het gemaal Wouwermanstraat naar een rioolinspectieput op de hoek van de Vondellaan / P.C. Hooftlaan en is in slechte staat.

Stein.

Kruisstraat Stein tijdelijk afgesloten
Gemeente Stein – Fri, 20 Feb 2015 18:29:00 Z
Recent is in het trottoir en de rijbaan van de Kruisstraat (ter hoogte van nummers 37 en 42) in Stein een kleine verzakking geconstateerd. De oorzaak is waarschijnlijk schade aan een huis- of kolkaansluiting of aan het hoofdriool. Het onderzoek en het herstel is gepland tussen maandag 23 en woensdag 25 februari. Omwonenden worden per brief geïnformeerd. In verband met de veiligheid van de wegwerkers wordt dit smalle weggedeelte van de Kruisstraat tijdelijk afgezet voor doorgaand verkeer.

Zwijndrecht.

Rioolinspectie
De Kombinatie – Fri, 20 Feb 2015 17:09:00 Z
ZWIJNDRECHT – De komende weken wordt in een gedeelte van de wijk Walburg de riolering gereinigd en geïnspecteerd. Omwonenden kunnen hier overlast van ervaren. Het kan gebeuren dat de binnenriolering wordt leeggezogen of een ogenblik onder druk komt te staan. Dit kan een rioollucht in huis veroorzaken. Dit is te verhelpen door alle kranen even te laten lopen (waterslot herstellen). Direct omwonenden worden ook per brief geïnformeerd.

Waterschappen.

Test waterberging halverwege Gepubliceerd op: 20-02-2015
Waterschap De Dommel – Fri, 20 Feb 2015 15:24:00 Z
Waterschap De Dommel test momenteel de waterberging in Diessens Broek en Moergestels Broek. 916 Stuw Moergestels Broek, is altijd gestreken (plat en zie je hem niet), nu omhoog om de afvoer tegen te houden. Moergestels Broek stroomt vol Vanaf 5 februari is eerst het Diessens Broek met een snelheid van 10 cm  per dag volgelopen. Woensdag 18 februari is het hoogste peil van 12.