Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-7

15 februari 2015 18:43 uur

Spoedreparatie aan Belcrumweg Breda
BN DeStem – Thu, 12 Feb 2015 15:43:00 Z
BREDA – De Belcrumweg krijgt vrijdag een spoedreparatie, vanwege een verzakking bij een put op de oostelijke weghelft (van zuid naar noord). Dit betekent dat dit weggedeelte vrijdag vanaf 9.00 uur is afgesloten. Verkeer wordt met verschillende verkeersregelaars over de andere weghelft geleid. Vermoedelijk duurt het werk vier uur.

200.000m2 groene daken in rotterdam
Gemeente Rotterdam – Thu, 12 Feb 2015 14:59:00 Z
Rotterdam telt nu 200.000m2 groen dak: dat is een oppervlakte van ruim 30 voetbalvelden. Foto: David Rozing Groene daken geven Rotterdam een groener aanzien en vangen regenwater op. Hierdoor wordt bij extreme regenbuien het riool minder belast. Zeker in stenige gebieden als het centrum en de oude stadswijken zijn groene daken nodig om droge voeten te houden.

Werkzaamheden Jaagpad Harmelen
Gemeente Woerden – Thu, 12 Feb 2015 16:31:00 Z
foto website jaagpad harmelen beschoeingen.jpg Vanaf maandag 23 februari gaan gemeente en HDSR  aan de slag met het Jaagpad in Harmelen. De beschoeiingen en riolering worden vervangen. De werkzaamheden duren tot eind april. Beschoeiing en riolering vervangenDe huidige riolering van het Jaagpad is in slechte staat en de beschoeiingen zijn aan vervanging toe. In het Jaagpad wordt de oude riolering vervangen door een nieuwe riolering.

Rioolrenovatie met kousmethode in Grijpskerk, Noordhorn en Visvliet
Gemeente Zuidhorn – Thu, 12 Feb 2015 15:27:00 Z
Het gaat om riolering in Grijpskerk, Visvliet en Noordhorn. Firma BAM-Aarsleff voert deze werkzaamheden uit. Wethouder Henk Bakker helpt dinsdagmiddag 17 februari mee bij het toepassen van de kousmethode in de rioolleidingen op de hoek de Singel/dr. S.K. de Waardlaan in Grijpskerk. Verantwoordelijk wethouder Henk Bakker: “Het voordeel van relinen is, dat het minder overlast geeft voor de omgeving.

Rioolinspectie Walburg
Gemeente Zwijndrecht – Thu, 12 Feb 2015 17:27:00 Z
De komende weken wordt in een gedeelte van de wijk Walburg de riolering gereinigd en geïnspecteerd. Omwonenden kunnen hier enige overlast van ervaren. De riolering wordt namelijk met een hoge waterdruk gereinigd. Het kan gebeuren dat de binnenriolering wordt leeggezogen of een ogenblik onder druk komt te staan. Dit kan een rioollucht in huis veroorzaken. Dit kunt u eenvoudig verhelpen door alle kranen even te laten lopen (waterslot herstellen)

Waterschappen.

Biogasinstallatie bij rioolwaterzuivering in Zwolle ingrijpend vernieuwd
NieuwsOpinie – Thu, 12 Feb 2015 20:37:00 Z
Het is het neusje van de zalm als je Waterschap Groot Salland mag geloven. De biogasinstallatie bij de rioolwaterzuivering in Zwolle is de afgelopen jaren flink onder handen genomen.

Tijdschrift Waterkracht over samenwerking in de waterketen
Unie van Waterschappen – Thu, 12 Feb 2015 17:16:00 Z
In februari ontvangen bijna 9.000 professionals uit de Nederlandse watersector een exemplaar van het tijdschrift Waterkracht. Dit blad is gewijd aan de samenwerking in de waterketen. Met dit tijdschrift willen de Unie van Waterschappen, de VNG en de Vewin de samenwerking onderstrepen, zoals die zich de afgelopen jaren in het kader van het Bestuursakkoord Water heeft ontwikkeld in de waterketen.