Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-5

01 februari 2015 09:08 uur

Bolsward. 

De Hollandiabuurt in Bolsward krijgt een nieuw riool. Voor de medewerkers van de firma Faber die de klus in opdracht van de gemeente Sudwest-Fryslân uitvoert is het passen en meten in de straatjes. Bron: Bolswards Nieuwsblad. 

Breda.

Dura Vermeer wijst klachten in Breda af
BN DeStem – Fri, 30 Jan 2015 15:43:00 Z
BREDA – De bewoners van huizen in Belcrum die via de gemeente Breda een klacht gedeponeerd hebben bij Dura Vermeer, hebben van de bouwer een brief ontvangen, waarin hun klacht wordt afgewezen. Volgens Dura Vermeer is er geen causaal verband tussen de ingediende klachten en de bouwwerkzaamheden. Bekijk ook… Bouwer Dura Vermeer in de fout bij project Breda Vooruit. Een week geleden lieten we hier weten dat Waterschap Brabantse Delta in november Dura Vermeer op straffe van een dwangsom van 50……

Dordrecht.

Jaarlijks reinigt de gemeente zo’n 20 kilometer riool. Dit jaar gebeurt dat in de wijken Centrum, Dubbeldam en Krispijn. Het werk start op 2 februari. De locaties zijn:  Centrum: Achterhakkers, Achterom en de (Godfr. Schalcken) Singel;Dubbeldam: straten rondom de Elzenlaan, Iepenlaan, Ploegstraat en Damstraat;Krispijn: straten rondom de Frans Lebrettlaan, de Bosboom Toussaintstraat en de Nassauweg. De werkzaamheden starten op 2 februari en duren ongeveer 7 weken.

Soest.

Rioolrenovatie Beetzlaan vanaf maandag 2 februari 2015. Vanaf week 6 (maandag 2 februari 2015 tot en met week 10 (vrijdag 6 maart 2015) gaan wij het hoofdriool in de Beetzlaan renoveren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Van der Velden uit Boxtel. Voor het renoveren van het riool wordt de straat niet opgebroken. Bij de putten van het hoofdriool wordt een vrachtwagen opgesteld. Voor bestemmingsverkeer blijft de Beetzlaan bereikbaar.

Stein.

Informatieavond Meers 25 februari. In 2012 heeft de gemeente Stein diverse straten in Meers heringericht. Enkele locaties hebben sindsdien te maken met verzakkingen die nog hersteld moeten worden. Tijdens de informatieavond in juni 2014 is aangegeven dat de resultaten van het onderzoek naar de oorzaak van de verzakking en de voorgenomen oplossingsrichting besproken wordt met omwonenden en geïnteresseerden uit de buurt. Daarom organiseert de gemeente een informatieavond op woensdag 25 februari aanstaande om 19.00 uur in Café de Sjoester. U bent van harte welkom!

 

Waterschappen.

Waterschap ontwikkelt app over waterbeheer
De Zeewoldenaar – Sat, 31 Jan 2015 16:37:00 Z
Waterschap Zuiderzeeland heeft een app voor tablets ontwikkeld waarmee inwoners van Flevoland kunnen bekijken wat het waterschap doet.     De app laat het belang zien van het werk dat het waterschap 24 uur per dag, 7 dagen per week voor zijn inwoners uitvoert. De interactieve app bevat verschillende kaarten, foto’s en filmpjes waarmee het werk van het waterschap wordt toegelicht. Ook is te zien welke maatregelen het waterschap de komende zes jaar gaat nemen.

Vrijdag 6 februari ‘Hoogwatercafé’ bij Waterschap Rivierenland evacuatie 1995
Waterschap Rivierenland – Fri, 30 Jan 2015 19:07:00 Z
Hier kijken we terug op die spannende week eind januari/begin februari 1995. In enkele dagen tijd moesten ongeveer een kwart miljoen mensen gedwongen hun huis verlaten. Het rivierengebied was een week lang wereldnieuws. Daarnaast wordt ook nadrukkelijk een blik in de toekomst geworpen.

Hoogheemraadschap finalist Overheidsorganisatie van het Jaar  REGIO – Dinsdag 27 januari vond in de Haagse Ridderzaal de verkiezing van de Overheidsorganisatie van het Jaar 2014 plaats. Drie van de vier finalisten kwamen uit de provincie Noord-Holland, waaronder Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De jury roemde de manier waarop dit waterschap zich de afgelopen jaren ontpopte van een eigengereide technocratische organisatie naar een innovatief en omgevingsgericht voorbeeld voor anderen.

 

Waterschap Rivierenland neemt de regie in handen Waterschap Rivierenland benaderde Wateropleidingen om een cursus voor zes senior peilbeheerders te ontwikkelen. Een cursus om aanvullende vaardigheden te leren voor het werken vanuit een centrale regiekamer. Dit gekoppeld aan hun eigen werkpraktijk. De samenwerking resulteerde in de cursus ‘Watersysteembeheer vanuit de regiekamer’. Een maatwerktraject dat volledig afgestemd is op de wensen en achtergrond van de deelnemers om de overgang naar het werken vanuit een centrale regiekamer te ondersteunen.