Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-43

25 oktober 2015 19:47 uur

Castricum.

Wethouder trapt aanleg regenwatertuin af
Radio Castricum – Fri, 23 Oct 2015 20:42:00 Z
BAKKUM – Donderdagmiddag is wethouder Leo van Schoonhoven (CKenG) symbolisch begonnen met de aanleg van een regenwatertuin in Bakkum. De familie Hendrikse-De Wit won de tuinaanleg via een prijsvraag van de gemeente. De gemeente stimuleert dat inwoners zelf aan de slag gaan met het afkoppelen van de regenpijp. Doel is het verminderen van wateroverlast bij hevige regenbuien. Het regent steeds vaker en harder in Nederland.

Weststellingwerf.

Herinrichting Grindweg afgerond
Gemeente Weststellingwerf – Fri, 23 Oct 2015 12:57:00 Z
Gepubliceerd: 23 oktober 2015 Eerder dan verwacht is de herinrichting van de hele Grindweg in Wolvega afgerond en weer open voor het verkeer. De oorspronkelijke opzet was dat dit aan het einde van het jaar klaar zou zijn. Er is een nieuwe riolering aangelegd, evenals nieuwe bestrating en trottoirs. Verder zijn er aan beide zijden van de weg parkeervakken aangelegd.

Zundert.

Op 2 november 2015 start de gemeente Zundert met de rioolreconstructie van de Kerkakkerstraat te Rijsbergen. Fase 1 betreft het afsluiten van het kruispunt Kerkakkerstraat-Koningin Julianastraat. Deze afsluiting zal circa 3 weken duren. Aansluitend zal er worden gewerkt in de Kerkakkerstraat tussen de Koningin Julianastraat en Parc Tichelt. Deze werkzaamheden zullen tot eind januari 2016 duren. Er zal voor het verkeer een omleidingsroute worden ingesteld. Bron: gemeente Zundert.

Waterschappen.

Waterschappen maken afbreekbaar bioplastic uit rioolwater
Duurzaam Bedrijfsleven – Fri, 23 Oct 2015 13:31:00 Z
Drie waterschappen en een aantal commerciële partijen maken uit rioolwater biologisch afbreekbaar PHA-bioplastic. Hierbij doen bacteriën het werk. Momenteel houden Brabantse Delta, waterschap De Dommel en Wetterskip Fryslân, samen met SNB, STOWA en de marktpartijen Veolia en KNN kleinschalige proeven om rioolslib om te zetten naar PHA-plastic. Daarbij worden bacteriën in de rioolwaterzuiveringsinstallatie Te Bath ‘vetgemest’ met verzuurd afvalwater.