Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-42

18 oktober 2015 07:18 uur

Bernisse

Rioolwerkzaamheden in Spijkenisse, Heenvliet, Geervliet en Abbenbroek
Gemeente Bernisse – Fri, 16 Oct 2015 18:34:00 Z
In opdracht van de gemeente Nissewaard start GMB Riooltechnieken B.V. op 2 november met renovatie van het rioolstelsel op verschillende locaties in Nissewaard. De werkzaamheden bestaan uit reinigen van het rioolstelsel,video-inspectie, plaatselijke reparaties en aanbrengen van een binnenmantel. Door het aanbrengen van een binnen-mantel wordt de levensduur van het riool verlengd. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk binnen in het riool uitgevoerd, via de toegangsputten.

Binnenmaas.

Rioleringswerkzaamheden Julianastraat en Noordstraat in Maasdam. Vanwege rioleringswerkzaamheden wordt de Julianastraat in Maasdam volgende week afgesloten. Die week daarna is de Noordstraat aan de beurt. De verkeersomleidingen worden ter plaatse aangegeven. De afsluiting van de Julianastraat (ter hoogte van de nieuwbouw tussen de Parallelweg en de Noordstraat) vindt plaats van maandag 19 oktober 7.00 uur tot en met vrijdag 23 oktober 17.00 uur. De afsluiting van de Noordstraat tussen de Julianastraat en de Boezemvliet (ter hoogte van de nieuwbouw) vindt plaats van maandag 26 oktober 7.00 uur tot en met woensdag 28 oktober 17.00 uur. Bron: gemeente Binnenmaas.

Boxtel.

Warmte van Boxelse bodem benutten; dat is de wens van de gemeente Boxtel, Alliander DGO, Woonstichting Sint Joseph, Maris Projects, Waterbedrijf Brabant Water en Enexis Holding. Samen met onder meer Waterschap De Dommel gaan zij in kaart brengen welke mogelijkheden Boxtel heeft voor een collectieve duurzame warmtevoorziening. Daarover hebben zij vandaag afspraken gemaakt en vastgelegd in een intentieverklaring. Boxtel wil in 2040 een klimaatneutrale stad zijn. Bron: gemeente Boxtel

Buren.

Schoonmaken rioolputten
Gemeente Buren – Fri, 16 Oct 2015 12:40:00 Z
In de komende maanden worden ongeveer 22.000 rioolputten in de straten en trottoirs van de gemeenten Buren, Neder-Betuwe en Neerijnen schoongemaakt. Dit voorkomt dat er water op straat blijft staan en gevaarlijke situaties ontstaan. Het schoonmaken van de putten begint half oktober in de gemeente Neder-Betuwe. Vervolgens is de gemeente Buren half november aan de beurt en tot slot de gemeente Neerijnen. Naar verwachting worden de werkzaamheden in december afgerond.

Hoekse Waard.

Rioleringswerkzaamheden Julianastraat en Noordstraat
Hoekschewaard.nl – Fri, 16 Oct 2015 13:33:00 Z
Rioleringswerkzaamheden Julianastraat en Noordstraat MAASDAM – Vanwege rioleringswerkzaamheden wordt de Julianastraat in Maasdam volgende week afgesloten. Die week daarna is de Noordstraat aan de beurt. De verkeersomleidingen worden ter plaatse aangegeven. De afsluiting van de Julianastraat (ter hoogte van de nieuwbouw tussen de Parallelweg en de Noordstraat) vindt plaats van maandag 19 oktober 7.00 uur tot en met vrijdag 23 oktober 17.00 uur.

Utrechtse Heuvelrug.

Opnieuw gaslek op Tromplaan
Nieuwsblad De Kaap – Sat, 17 Oct 2015 21:08:00 Z
MAARN De brandweer van Maarn werd vrijdagochtend rond 08.50 uur gealarmeerd voor stankoverlast aan de Tromplaan in Maarn. Na metingen werd er aardgas gelokaliseerd rond een boom en rond de put van de riolering. In de omliggende woningen werden geen hoge concentraties gemeten. Het is de tweede keer dat de brandweer en de Netbeheerder ter plaatse zijn gekomen op dezelfde locatie. De vorige keer heeft er een noodreparatie plaatsgevonden.

Waterschappen.

Hein Pieper nieuw bestuurslid Unie van Waterschappen
Waterschap Reest en Wieden – Fri, 16 Oct 2015 13:45:00 Z
Pieper is sinds april 2011 dijkgraaf van waterschap Rijn en IJssel. Hij studeerde theologie aan de Universiteit voor Theologie en Pastoraat in Heerlen. Pieper was eerder Tweede Kamerlid namens het CDA. In het bestuur van de Unie van Waterschappen wordt Pieper verantwoordelijk voor de portefeuille internationaal en arbeidsvoorwaarden. Een omvangrijk beleidsveld. Vanuit de hele wereld is er vraag naar Nederlandse waterkennis.

Lozingen pyrazool en stikstof in Maas weer binnen de norm
Dichtbij.nl Roermond – Fri, 16 Oct 2015 22:43:00 Z
GELEEN – De lozingen van pyrazool en stikstof vanaf industrieterrein Chemelot in Geleen door de biologische afvalwaterzuivering (IAZI) van Sitech Services blijven weer binnen de toegestane waarden. Het bedrijf hoeft daarom geen dwangsom aan Waterschap Roer en Overmaas te betalen. Dat maakte Chemelot zelf gisteravond laat bekend. Sinds juli werd er teveel pyrazool in de Maas geloosd, zodat de waterleidingmaatschappij Limburg WML sindsdien geen drinkwater meer uit de Maas kon halen.

Sitech ontloopt dwangsom Waterschap
Nieuws.nl – Sittard-Geleen – Fri, 16 Oct 2015 17:53:00 Z
Chemelot meldt vrijdagavond dat de lozingen van pyrazool en stikstof door de biologische afvalwaterzuivering (IAZI) van Sitech Services weer binnen de toegestane waarden blijven. Sitech hoeft daarom geen dwangsom aan Waterschap Roer en Overmaas te betalen. Sitech Services had toestemming van Waterschap Roer en Overmaas (WRO) om tijdelijk pyrazool te lozen binnen de gestelde waarden. Twee weken geleden ontstond er echter een brand bij een kunstmestfabriek van OCI Nitrogen.

Historische ‘hoogwaterboom’ Dalfsen symbolisch herplant
Waterschap Groot Salland – Fri, 16 Oct 2015 16:06:00 Z
De Vereniging Vrienden van Dalfsen, het Waterschap Groot Salland en de gemeente Dalfsen hebben de historische kastanjeboom in de uiterwaarden van de Vecht in ere hersteld. Vele jaren stond de eeuwenoude kastanje aan de zuidelijke Vechtdijk als stille wachtpost uit te kijken over de Vecht. Volgens de overlevering zou deze ‘hoogwaterboom’ ten tijde van Napoleon zijn geplant. De karakteristieke boom was zowel onder Dalfsenaren als het waterschap zeer bekend.

Lopik: Informatieavond op 26 oktober 2015 over extra zoetwateraanvoer in droge tijden In tijden van extreme droogte voert De Stichtse Rijnlanden soms extra zoetwater aan naar West Nederland. Dat gebeurt om verzilting van het water daar tegen te gaan. Het waterschap voert dit water onder meer aan vanuit de Lek door de Lopikerwaard. Dit is voor het laatst gebeurd in 2011. De verwachting is dat West Nederland in de toekomst vaker behoefte heeft aan meer zoetwater. Om aan die extra vraag te kunnen voldoen, zijn maatregelen nodig in de Lopikerwaard.