Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-41

11 oktober 2015 18:24 uur

Amsterdam.

Werkzaamheden Heintje Hoekssteeg afgerond
Gemeente Amsterdam – Thu, 08 Oct 2015 15:44:00 Z
Op deze pagina – Werkzaamheden Heintje Hoekssteeg afgerond Meer fietsparkeerplekken De werkzaamheden voor de herinrichting van de Heintje Hoekssteeg zijn inmiddels afgerond. Na de verbouwing van museum Ons’ Lieve Heer op Solder, zijn de werkzaamheden in de openbare ruimte gestart. De gemeente heeft de betonnen klinkers vervangen door rode gebakken klinkers. De banden van de geveltuintjes zijn vervangen door natuurstenen banden. Ook heeft Waternet een deel van het riool vervangen.

Enschede.

Deurningerstraat dicht voor wegwerkzaamheden
TV Enschede FM – Thu, 08 Oct 2015 14:57:00 Z
De Deurningerstraat is vanaf maandag door werkzaamheden twee weken lang niet over de volle lengte berijdbaar. Er komen omleidingen, omdat het gaat om een belangrijke in- en uitvalsweg in Enschede. Komende week voert de gemeente rioolwerkzaamheden uit op het gedeelte tussen de Lasondersingel en de Roomweg. Het riool is aan renovatie toe, maar wordt niet compleet vervangen. Daarentegen brengt een gespecialiseerd bedrijf een kous van glasvezel aan in het riool.

Papendrecht.

Herinrichting van het marktplein
Papendrecht.net – Thu, 08 Oct 2015 15:33:00 Z
PAPENDRECHT – Marktplein Papendrecht Binnenkort starten de werkzaamheden voor het nieuwe marktplein in Papendrecht. De werkzaamheden nemen naar verwachting ongeveer acht maanden in beslag. De gemeente combineert de aanleg van de nieuwe inrichting met benodigd grootschalig onderhoud aan de riolering en het opnieuw ophogen van het plein. Werkzaamheden Voordat gestart wordt met de werkzaamheden op het marktplein, wordt eerst de riolering in de Schoolstraat vervangen en vervolgens opnieuw bestraat.

Utrecht.

Weerdsingel Westzijde vier weken afgesloten voor doorgaand verkeer
Gemeente Utrecht – Fri, 09 Oct 2015 17:42:00 Z
De gemeente start maandag 12 oktober met de definitieve herinrichting van de Weerdsingel Westzijde. De werkzaamheden nemen ongeveer vier weken in beslag. De Weerdsingel W.Z. is gedurende die periode volledig afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Er worden verkeersregelaars, tijdelijke bebording en lichtkarren ingezet om het verkeer te attenderen op de afsluiting en de juiste kant op te wijzen.

Zevenaar.

Afsluiting kruispunt Willem de Zwijgerlaan/Maarten Trompstraat
Gemeente Zevenaar – Wed, 07 Oct 2015 14:52:00 Z
Vanwege rioleringswerkzaamheden is op vrijdag 9 oktober het kruispunt Willem de Zwijgerlaan, Maarten Trompstraat en Schubertstraat gedeeltelijk afgesloten. Deze afsluiting duurt de gehele dag en geldt voor al het verkeer. Voor voetgangers blijft het gebied wel toegankelijk. De toegang tot het kruispunt vanuit de Maarten Trompstraat wordt afgesloten. De Willem de Zwijgerlaan en de Schubertstraat blijven vanuit beide richtingen toegankelijk

 

Waterschappen.

Oenze Dijkstra verlaat waterschap Vechtstromen
Dedemvaartse Courant – Wed, 07 Oct 2015 13:09:00 Z
Coevorden – Secretaris-directeur Oenze Dijkstra heeft waterschap Vechtstromen laten weten vanaf medio 2016 van zijn pensioen te willen genieten. Dijkstra neemt daarmee volgens planning na een periode van bijna drie jaar afscheid van Vechtstromen. Dijkstra kwam in september 2013 als directeur in dienst bij het waterschap. Vanaf 1 januari 2014 vervult hij de secretarisfunctie van het dan nieuwe waterschap Vechtstromen.

Waterschap Vechtstromen zoekt nieuwe secretaris-directeur
Waterschap Vechtstromen – Wed, 07 Oct 2015 12:40:00 Z
Het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen heeft woensdag ingestemd met het traject voor werving en selectie van een nieuwe secretaris-directeur. Met de voorgenomen pensionering van Oenze Dijkstra per medio 2016 ontstaat een vacature in de top van de organisatie. Bij de werving en selectie van een nieuwe secretaris-directeur maakt waterschap Vechtstromen gebruik van extern bureau Vanderkruijs executive search.

Plannen voor gft-vergister in Noord-Brabant
Afval Online – Wed, 07 Oct 2015 14:51:00 Z
Biogas produceren uit gft afkomstig van Noord-Brabantse huishoudens. Dat is het idee achter de vergister die Orgaworld wil bouwen en exploiteren op het terrein van Waterschap De Dommel. Om het biogas vervolgens door een ondergrondse pijpleiding van een paar honderd meter naar de groengas-opwerkingsinstallatie van Carbiogas te leiden.

Open dag rioolwaterzuiveringen in Venlo en Susteren
Gemeente Leudal – Thu, 08 Oct 2015 13:57:00 Z
Bezoekers komen meer te weten over wat nodig is voor droge voeten en schoon en veilig water om in te zwemmen. Kom kijken en krijg antwoord op vragen als: wat betekent de klimaatverandering voor wonen langs water? Wat doen een hydroloog en een ecoloog? Hoe leuk is het om te werken aan water? Ook zijn er gratis rondleidingen over de zuiveringsinstallatie met zijn waterberging, bezinktanks, vuil-etende bacteriën en andere technische snufjes

Hoogwaterbeschermingsprogramma investeert 160 miljoen euro in dijken in Noord-Limburg
Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud – Sat, 10 Oct 2015 15:57:00 Z
Waterschap Peel en Maasvallei heeft uit handen van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) zijn eerste beschikking (budget) ontvangen voor het versterken van een dijkring. Met deze beschikking kan het waterschap starten met de verkenningsfase van het project ‘bij de oude Gieterij’, beter bekend als het Gieterijweggetje in Blerick, gemeente Venlo.

Werken aan een klimaatbestendig en waterveilig Oost-Brabant
Waterschap Aa en Maas – Fri, 09 Oct 2015 15:46:00 Z
Geen grote koerswijziging, wél nieuwe accenten: onderhoud en baggeren, het voorkomen van wateroverlast en droogte, innovatie en vooral nog meer samenwerking. Dat zijn enkele speerpunten van het nieuwe waterbeheerplan dat het Algemeen Bestuur van waterschap Aa en Maas op 9 oktober heeft vastgesteld.

Lekkage persleiding.  HeinenoordGisterenavond is een lekkage ontstaan in een rioolpersleiding aan de Boonsweg in Heinenoord. Hollandse Delta heeft de toevoer van afvalwater stopgezet. Vanochtend is het waterschap begonnen met de reparatie. Kruising Blaaksedijk/Boonsweg, Heinenoord | © Hollandse Delta/Bram Snelders Donderdagavond 8 oktober 2015 rond 21.00 uur is de lekkage van de leiding op de kruising Boonsweg/Blaaksedijk geconstateerd. Waterschap Hollandse Delta 09-10-2015,