Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-4

25 januari 2015 09:16 uur

Moerdijk.

Riool Schansweg in Klundert vervangen.  Maandag start aannemer Elshout en de Bont met het vervangen van de riolering van de Schansweg in Klundert. Om de riolering ter hoogte van huisnummer 17 tot en met 69 te kunnen vervangen, wordt de weg opengebroken en vernieuwd.

Valkenswaard.

Vanaf dinsdag 27 januari tot en met vrijdag 6 februari gaat de gemeente Valkenswaard 12.500 straatkolken en -goten reinigen. Per dag worden diverse voertuigen ingezet die elk circa 500 straatkolken reinigen. De firma Adriaans B.V. uit Mierlo voert deze klus uit in opdracht van de gemeente.  De gemeente vraagt de medewerking van bewoners om het reinigen van alle kolken mogelijk te maken. Als de gemeente bijvoorbeeld een kolk niet kan reinigen omdat er een auto op geparkeerd staat, kan de kolk verstopt raken. Bron: gemeente Valkenswaard.

Weesp.

Een meevaller voor de Weespers. Het onderhoud aan de riolen in de stad blijkt goedkoper te kunnen en daardoor gaat de komende vier jaar de rioolheffing minimaal  stijgen. Eerder leek het er nog op dat de rioolheffing elk jaar met 10 tot 25 euro omhoog zou moeten om het onderhoud te garanderen.