Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-38

20 september 2015 20:05 uur

Amersfoort.

Wethouder Menno Tigelaar (stedelijk beheer) deelt vrijdag 18 september tussen 13.00 en 14.00 uur op de Langestraat vuilnisbakjes uit in de strijd tegen rioolrommel. Ook gaat hij samen met de gemeentelijke riooldienst aan de slag om het riool schoon te maken.
Wethouder Menno Tigelaar: ,,Net als in veel andere gemeenten hebben we schoon genoeg van kilo’s schoonmaakdoekjes en vet die achterblijft in het riool. Deze doekjes zorgen geregeld voor vastlopers, verstoppingen en andere problemen. Dit leidt tot onnodig veel kosten voor onderhoud en ontstoppingen. Bron: De Stad Amersfoort 18-09-2015.

Hardenberg.

In het centrum van Hardenberg wordt vanaf maandag op verschillende locaties gewerkt aan het regenwaterriool en de (her)inrichting van het openbaar gebied. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Van Gelder en duren tot medio november. Omwonenden zijn tijdens inloopavonden begin september geïnformeerd over de werkzaamheden en de planning. Bron: gemeente Hardenberg.

Meppel.

Kapotte persleiding bij de wijk Oosterboer in Meppel
Gemeente Meppel – Fri, 18 Sep 2015 20:42:00 Z
Persbericht waterschap Reest en Wieden Tijdens werkzaamheden in het Wandelbos bij de wijk Oosterboer in Meppel is door een aannemer de persleiding van waterschap Reest en Wieden lek geraakt. Daardoor kan het afvalwater uit de wijk Oosterboer en Staphorst niet meer naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Meppel worden afgevoerd. De rioolgemalen Oosterboer en Staphorst zijn stilgezet. Het afvalwater wordt met tankwagens vervoerd naar de zuivering in Meppel.

Hoogezand-Sappemeer.

Een zeldzame en drukbezette robot maakt eind deze week aan de Vaartwijk in Sappemeer het riool schoon voordat het gerepareerd wordt. ‘Wij zijn blij de robot op korte termijn toch in te kunnen zetten’, schrijft de gemeente aan dertig omwonenden. Drie weken geleden werd bij onderhoudswerkzaamheden een verzakking over 40 meter lengte in het riool in de Vaartwijk (Vosholen) gevonden. Het aanbrengen van een rioolkous, waarmee de buis van binnenuit gerepareerd wordt, mislukte. Bron: dagblad van het Noorden 15-09-2015.

Waterschappen.

Waterschap werkt sneller door drone
Waterschappen – Fri, 18 Sep 2015 16:28:00 Z
Door een drone te gebruiken kan waterschap Vallei en Veluwe de inspectie van de Noordelijke IJsselvallei 10 keer sneller doen dan voorheen. Op verschillende plekken in de Noordelijke IJsselvallei legt het waterschap ‘stapstenen’ aan. Deze stenen moeten ervoor zorgen dat meer planten en dieren zich kunnen vestigen in het gebied. Meer flora en fauna zorgt namelijk voor schoner water. Die stapstenen liggen in een gebied van 5,6 hectare groot.

Bluswater onopzettelijk geloosd
Waterschap Aa en Maas – Fri, 18 Sep 2015 16:10:00 Z
Het tijdelijk opgeslagen bluswater op rioolwaterzuiveringsinstallatie Aarle-Rixtel is onopzettelijk verwerkt en in het oppervlaktewater van de Aa terechtgekomen. Het bluswater was afkomstig van de brand op 2 augustus bij Addapt te Helmond. Uit voorzorg hebben medewerkers van waterschap Aa en Maas extra in de omgeving gesurveilleerd, maar tot op heden zijn er geen bijzonderheden aangetroffen. De medewerkers van Aa en Maas houden de situatie in de gaten.

Waterdebat Milieucafé Tilburg Gepubliceerd op: 18-09-2015
Waterschap De Dommel – Fri, 18 Sep 2015 15:09:00 Z
Zondagmiddag, 20 september, 14.00 uur, is er een Waterdebat op het terrein bij het rioolgemaal Moerenburg in Tilburg. Dit debat is naar aanleiding van 100 jaar Voorste Stroom Arresten en wordt georganiseerd door het Milieucafé Tilburg in nauwe samenwerking met de gemeente Tilburg, Waterschap De Dommel en locatietheatergroep De Kwekerij. Het debat heeft drie onderwerpen: Waterkwaliteit, wateroverlast en de aantrekkelijkheid van water in de stad.

Bluswater geloosd in Aa
Weekblad voor Deurne – Sat, 19 Sep 2015 18:41:00 Z
PEELLAND – Een deel van het tijdelijk opgeslagen bluswater op rioolwaterzuiveringsinstallatie Aarle-Rixtel is donderdag onopzettelijk verwerkt en in het oppervlaktewater van de Aa terechtgekomen. Het bluswater was afkomstig van de brand op 2 augustus bij Addapt in Helmond. Uit voorzorg hebben medewerkers van waterschap Aa en Maas extra in de omgeving gesurveilleerd, maar tot op heden zijn er geen bijzonderheden aangetroffen.