Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-37

13 september 2015 09:34 uur

Aarle-Rixtel.

11-09-2015 Wegwerkzaamheden in Aarle-Rixtel
Radio Kontakt – Fri, 11 Sep 2015 11:30:00 Z
De werkzaamheden aan de Wilhelminalaan en Goossensstraat in Aarle-Rixtel zijn bijna afgerond. Eind april was aannemer Van den Berk uit Erp met de rioleringswerkzaamheden begonnen. Die zouden oorspronkelijk tot 1 augustus duren, maar verliepen niet zo voorspoedig als verwacht

Friese Meren.

Toelichting op brief rioolheffing buitengebied
Gemeente De Friese Meren – Fri, 11 Sep 2015 11:23:00 Z
Omdat de rioolheffing zowel over de afvoer van afvalwater als over schoon hemelwater en grondwater gaat, hebben woningen en bedrijven die niet op het rioolbuizenstelsel zijn aangesloten (voornamelijk in het buitengebied) een brief ontvangen. Niet alle woningen en bedrijven leveren water aan het gemeentelijke stelsel (riolen, sloten). Daarom gaat de gemeente nu eerst uitzoeken voor welke percelen dat wel geldt en voor welke niet.

Smallingerland.

Werk aan riolering Noorderhogeweg
Gemeente Smallingerland – Sat, 12 Sep 2015 00:27:00 Z
Ter hoogte van fietstunnel De RienOp maandag 14 september a.s. start aannemer Haarsma uit Tjerkwerd met het vervangen van een deel van het riool aan de Noorderhogeweg. Ter hoogte van fietstunnel De Rien legt Haarsma een nieuw rioolstelsel aan in oost-westelijke richting, van de kant van De Rien naar het industrieterrein. De klus duurt tot december. Tijdens de werkzaamheden blijft op de Noorderhogeweg steeds 1 rijstrook per rijrichting open zodat autoverkeer kan passeren.

Waterschappen.

Onderhoudsbeurt voor Stenen Sluis
Nieuws.nl – Sittard-Geleen – Fri, 11 Sep 2015 22:30:00 Z
Van maandag 21 september tot en met vrijdag 9 oktober wordt in opdracht van Waterschap Roer en Overmaas onderhoudswerk verricht aan de eeuwenoude Stenen Sluis in het Sittardse stadspark. De bewegende delen van de sluis moeten worden vernieuwd. Gedurende de werkzaamheden kunnen wandelaars niet over de stenen sluis lopen. Verder moet rekening gehouden wordt met werkverkeer. Om veilig aan de sluis te kunnen werken wordt deze drooggelegd middels een dam die boven de sluis wordt aangelegd.

Waterschap levert nu ook duurzame stroom
Nieuws.nl – Sittard-Geleen – Fri, 11 Sep 2015 22:30:00 Z
Waterschap Roer en Overmaas beschikt weer volledig over de ECI waterkrachtcentrale in Roermond en is daarmee ook leverancier van duurzame stroom. De waterkrachtcentrale in de Roer is zaterdag 12 september tussen 10:00 en 17:00 uur te bezichtigen vanwege Open Monumentendag. Behalve de waterkrachtcentrale is ook de in Nederland unieke ‘labyrint’-vistrap met het ondergrondse kijkvenster te bezichtigen.

Onderzoek pijpleiding Ede – Wageningen
Waterschap Vallei en Veluwe – Fri, 11 Sep 2015 12:08:00 Z
Sulfaat komt van nature voor in water, maar niet in de hoge concentratie waarin het is aangetroffen in het grondwater onder een deel van Ede. Het sulfaat is een risico voor het Natura 2000-gebied in het Binnenveld en kan ook stankoverlast geven in de vijvers van de wijken Rietkampen en Maandereng in Ede. Na onderzoek van de provincie, de gemeente Ede en het waterschap, blijkt dat het afvoeren van dit grondwater naar de Nederrijn de beste oplossing is.

Gemeente Grave en Waterschap Aa en Maas organiseren maandag 21 september vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis van Grave over de herinrichting van het gebied rondom de vijver aan de G.W. Lovendaalsingel. Belangstellenden zijn van harte welkom om zich te laten informeren over de herinrichting. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen.