Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-36

06 september 2015 06:38 uur

Delden.

Definitief ontwerp aanpak rioolproblematiek Reigerstraat gereed
NieuwsuitDelden.nl – Sat, 05 Sep 2015 14:11:00 Z
Het definitief ontwerp voor de aanpak van de rioolproblematiek aan de Reigerstraat in Delden is gereed. Op 30 juni 2015 heeft er een inloopavond plaatsgevonden voor de wijkbewoners. Suggesties en zienswijzen zijn vervolgens samengevat in een reactienota en waar mogelijk verwerkt in het ontwerp. Na goedkeuring door het college kan de uitvoeringsfase worden opgestart. Voor de bewoners van De Reigerstraat in Delden komt daarmee eindelijk een oplossing voor de jarenlange problemen met de riolering.

Doetinchem.

City Swim afgelast
Regio8 – Fri, 04 Sep 2015 17:51:00 Z
De City Swim in Doetinchem gaat niet door. Een te grote hoeveelheid bacteriën is reden voor de afgelasting. Bij metingen van het Waterschap Rijn en IJssel is gebleken dat er een te grote hoeveelheid Escherichia coli-bacteriën (E.coli) in het water zat. Deze bacterie kan bij mensen leiden tot voedselvergifting. De organisatie acht het om die reden niet wenselijk om het zwemevenement door te laten gaan.

Leek.

Bluswatervoorziening Tolbertervaart aangelegd
InfoLeek – Fri, 04 Sep 2015 17:30:00 Z
LEEK – In de Tolbertervaart is deze zomer een waterwinplaats open water voor de bluswatervoorziening voor de brandweer aangelegd. Deze aanvullende bluswatervoorziening voldoet aan alle eisen, zodat voor eventuele grote branden in het dorp Tolbert groot watertransport op een optimale manier ingezet kan worden. Bij grote branden in de omgeving van de zuidkant van de Tolbertervaart, richting Diepswal, zal het groot watertransport vanuit het Leekster Hoofddiep plaatsvinden.

Nieuwegein.

Woningen Nieuwegein ontruimd vanwege benzinelucht
De Gelderlander – Sun, 06 Sep 2015 00:53:00 Z
Vijf woningen aan een zijstraat van de Graaf Florisweg in Nieuwegein zijn zaterdag ontruimd door de brandweer vanwege een benzinelucht die uit de kruipruimte kwam. Volgens de brandweer was er geen sprake van een gevaarlijke situatie. Om 17 uur ’s middags werd de lucht ontdekt door een van de bewoners. Die waarschuwde de brandweer en de andere bewoners in het rijtje huizen. De brandweer was met hulp van de gemeente nog een aantal uur bezig om de lucht in de kruipruimtes te verversen.

Oosterhout.

Extra parkeerplaatsen bij Hilderbrandlaan in Oosterhout
BN DeStem – Sat, 05 Sep 2015 11:44:00 Z
OOSTERHOUT – Er worden dertien nieuwe parkeerplaatsen aangelegd langs de parallelweg van de Hildebrandlaan in Oosterhout. Dat blijkt uit een nieuw plan voor de reconstructie van die straat. Het vorige ontwerp werd enige tijd geleden voorgelegd aan omwonenden en belangstellenden. Op basis van hun opmerkingen paste de gemeente de plannen aan. De Hildebrandlaan kampt met een versleten riool dat vervangen moet worden. Reden voor de gemeente Oosterhout om eens goed na te denken.

Schoonebeek.

‘Oliewinning Schoonebeek wordt dit jaar niet hervat’
NieuwsOpinie – Sat, 05 Sep 2015 17:49:00 Z
Ingewijden verwachten niet dat de oliewinning in het Drentse Schoonebeek dit jaar nog wordt hervat. Dat meldt het Financieel Dagblad. Het transport van verontreinigd afvalwater dat vrijkomt bij de winning van olie naar Twente, ligt daarom ook voorlopig…