Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-24

14 juni 2015 08:04 uur

Aarle-Rixtel

11-06-2015 Rioleringswerkzaamheden Wilhelminalaan …
Radio Kontakt – Thu, 11 Jun 2015 17:52:00 Z
In de Wilhelminalaan en Goossensstraat in Aarle-Rixtel is eind april begonnen met rioleringswerkzaamheden. Deze werkzaamheden zullen tot 1 augustus duren en worden gedaan door aannemer Van den Berk uit Erp. Helaas lopen de werkzaamheden niet zo soepel als gehoopt. Daarom gaat de aannemer extra werken op zaterdagen. De werktijden op zaterdagen zijn van 7.00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Asten.

Reinigen en ispecteren riool
Gemeente Asten – Fri, 12 Jun 2015 19:06:00 Z
Om de kwaliteit van het rioolstelsel in de gemeente Asten te beoordelen, reinigen en inspecteren we jaarlijks een deel van het rioolstelsel. Waar nodig herstellen we eventuele schade aan het rioolstelsel.Deze werkzaamheden uitgevoerd door de firma Adriaans B.V., staan gepland vanaf 15 juni 2015. Naar verwachting ronden zij deze binnen 4 tot 6 weken af.In het gebied waar gereinigd en geïnspecteerd wordt, ontvangen omwonenden tijdig bericht.

Bergen op Zoom.

Stinkende vijver in Bergen op Zoom wordt leeggepompt
BN DeStem – Thu, 11 Jun 2015 14:52:00 Z
BERGEN OP ZOOM – De retentievijver aan de Potlodenlaan in Bergen op Zoom, naast de oprit naar de A4, stinkt zo dat de gemeente in overleg met waterschap Brabantse Delta heeft besloten de plas leeg te pompen. Daar is woensdag mee begonnen, maar de klus gaat nog enige dagen duren, vertelt woordvoerder Erwin Stander van de gemeente.   Klachten Over de vijver kwamen de afgelopen dagen klachten bij de gemeente binnen. Het water is van slechte kwaliteit en het stinkt.

Drunen.

In Drunen-Noord gaat na de zomer de vervanging van de riolering van start. Als de klus is geklaard zijn de inwoners als het goed is verlost van wateroverlast in hun wijk na hevige regenval. Het gaat om de riolering in het gebied Stationsstraat, Prins-Hendrikstraat en Spoorlaan. Het rioolstelsel in het gebied is ongeveer vijftig jaar oud en verkeert in matige tot slechte staat. Bron: Brabants Dagblad 11 juni 2015.

Enschede.

Werkzaamheden Hulsmaatstraat
Gemeente Enschede – Thu, 11 Jun 2015 18:28:00 Z
11 juni 2015 De storing bij de grondwaterzuiveringinstallatie aan de Hulsmaatstraat 5 blijkt te zijn veroorzaakt door inwendige roestvorming van het zandfilter. Dit heeft tot gevolg dat het zandfilter binnenin zal moeten worden geïnspecteerd. Aan de hand hiervan wordt duidelijk of het filter kan worden gerepareerd of vervangen moet worden. Alle werkzaamheden die hier bij komen kijken nemen nog zeker enkele weken in beslag.

Hengelo.

Voorkom verstoppingen van het riool. Spoel geen vet en doekjes door.
Gemeente Hengelo (O) – Fri, 12 Jun 2015 14:26:00 Z
Geregeld moeten medewerkers van de gemeente in actie komen voor een vervelend probleem: een verstopping van het riool. Veel verstoppingen komen helaas door verkeerd gebruik. Doekjes, vet, verf maar ook medicijnen horen niet in het riool! Geen afvalbak Het toilet wordt helaas soms gebruikt als een soort afvalbak. Mensen spoelen van alles door het toilet dat er niet hoort. Schoonmaakdoekjes en vet kunnen voor vervelende verstoppingen leiden.

Middelburg

Gemeenten sputteren bij start Schoon Water
Nieuwe Oogst – Thu, 11 Jun 2015 13:02:00 Z
donderdag 11 juni 2015, 14.31 uur Zeeuwse gemeenten staan nog niet te springen om het bij de onkruidbestrijding in bebouwd gebied over een andere boeg te gooien. Dat bleek gisteren bij de officiële start van project Schoon Water Zeeland. In Middelburg zetten vertegenwoordigers van provincie, waterschap Scheldestromen, drinkwaterbedrijf Evides, ZLTO en de Zeeuwse gemeenten hun handtekening onder het project.

 Neerijnen.

De gemeente Neerijnen heeft aan de Avri opdracht gegeven voor het uitvoeren van werkzaamheden in de Bernhardstraat in Haaften.Vanaf 22 juni tot eind september worden in de Bernhardstraat rioolwerkzaamheden uitgevoerd tussen het Kulturhus ‘De Burcht van Haeften’ en de Schoolstraat. Het oude riool wordt verwijderd en maakt plaats voor een nieuw riool. Daarnaast wordt de rijbaan in de Bernhardstraat opnieuw ingericht, waarbij maatregelen worden getroffen om het verkeer langzamer te laten rijden. Bron: gemeente Neerijnen.

Oostzaan.

Reparatie gesprongen riool Oostzaan duurt nog hele dag
NieuwsOpinie – Fri, 12 Jun 2015 13:15:00 Z
OOSTZAAN Het gaat nog de hele dag duren voordat de gesprongen drukleiding bij de Kerkstraat in Oostzaan gerepareerd is. Dat meldt Dichtbij.nl.

Tilburg.

Tilburg – Grote vondst grondstoffen harddrugs
Politie – Fri, 12 Jun 2015 14:26:00 Z
Laatste update: 12-06-2015 | 15:32 Tilburg – De politie, FIOD en gemeente Tilburg zijn vrijdag 12 juni een loods aan de Groenstraat binnengevallen. Daar troffen ze veertig vaten aan met 8800 liter grondstof voor de productie van amfetamine en XTC. De huurder van de loods, een 42-jarige man uit Tilburg, is aangehouden. De man wordt ook verdacht van het dumpen van drugsafval in het riool en het bezit van materialen voor hennepteelt.

Voorschoten.

Vervangen riolering Vlietwijk Voorschoten begint drie maanden eerder
Alphen.cc – Fri, 12 Jun 2015 15:02:00 Z
VOORSCHOTEN – De vervanging van het riool in de Vlietwijk begint drie maanden eerder dan eerst de bedoeling was. De planning was eerst een start van het miljoenenproject eind dit jaar. Maar de nood is hoog, zo bleek recentelijk, toen er weer een stuk van het riool in het Johan van der Meerplantsoen instortte. ,,We hebben veel druk op het project gezet”, zei wethouder Bianca Bremer in de raadsvergadering van donderdag. ,,We hebben daardoor drie maanden in tijd kunnen winnen.