Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-17

26 april 2015 17:00 uur

Raalte.

Met ammonium vervuild water bij Heeten mogelijk oorzaak probleem RWZI Raalte
NieuwsOpinie – Sat, 25 Apr 2015 22:42:00 Z
Bij Heeten is de mogelijke bron gevonden van de problemen met de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Raalte. Het waterschap heeft daar in het afvalwater in de riolering een sterk verhoogde concentratie ammonium gevonden.

Opnieuw watermonsters genomen om werking rioolwaterzuivering in Raalte te testen
NieuwsOpinie – Sun, 26 Apr 2015 14:41:00 Z
Op de rioolwaterzuiveringszuiveringscentrale in Raalte zijn vandaag opnieuw monsters genomen van het afvalwater om de werking van de zuivering te testen. Vanavond worden daarvan de laboratoriumresultaten verwacht, meldt de gemeente Raalte.

Vlissingen.

Lekvijver mysterie opgelost!
Zeeland Blog – Sun, 26 Apr 2015 04:42:00 Z
Door Marcel van der Voort op 26 april 2015 om 06:24, in de categorie Nieuws. OOST-SOUBURG –  “Er waren afgelopen jaar waterkwaliteitsproblemen in de Lekvijver in Oost-Souburg. Samen met het Waterschap lichten we graag toe wat waarschijnlijk de oorzaak is geweest”, aldus een woordvoerder van de gemeente Vlissingen. “Na onderzoek en analyse gaan we er vanuit dat de waterkwaliteitsproblemen veroorzaakt zijn door een zogenoemde omkering van het water.

Waterschappen.

Gezamenlijke aanpak lage waterpeilen Waalwijk-Zuid
Gemeente Waalwijk – Fri, 24 Apr 2015 22:51:00 Z
Vandaag ondertekenden Dijkgraaf Carla Moonen van Waterschap Brabantse Delta en wethouder Jan van Groos van de gemeente Waalwijk een cofinancierings-overeenkomst voor het project ‘wateraanvoer Waalwijk-Zuid’. Met dit project worden de waterpeilen en de waterkwaliteit in de wijken Zanddonk en Meerdijk aangepakt. De lage waterpeilen in Waalwijk-Zuid zorgen voor slechte leefomstandigheden voor planten en dieren. Gevolgen hiervan zijn dode vissen, veel kroos en stankoverlast.

Blauwalg aangetroffen in vijver Soesterkwartier
Gemeente Amersfoort – Fri, 24 Apr 2015 16:53:00 Z
Waterschap Vallei & Veluwe heeft blauwalg geconstateerd in de vijver aan de Noordewierweg. De gemeente gaat waarschuwingsbordjes plaatsen die wijzen op de gevaren van blauwalg.Blauwalgen ontstaan bij warm weer en vormen een dunne drijflaag op het water. Mensen die besmet water aanraken of inslikken, kunnen huiduitslag en maag- en darmproblemen krijgen. Voor mensen die toch in aanraking komen met het water is het voldoende om daarna goed te douchen