Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-16

19 april 2015 08:42 uur

Amsterdam.

Het riool onder de Pieter Calandlaan wordt ter hoogte van de Hoekenesgracht en het Stadspark Osdorp met spoed vervangen door Waternet. Bij een reguliere inspectie van het riool bleek dat het in zo’n slechte staat verkeert, dat het met spoed vervangen moet worden. De werkzaamheden zijn daarom al op woensdag 8 april gestart. De werkzaamheden duren vijf weken. Bron: gemeente Amsterdam.

Breda,

Week van ons water
Haagse Beemden – Sat, 18 Apr 2015 10:56:00 Z
Gisteren is de week van ons water van start gegaan, met diverse activiteiten door heel Brabant. Ook in onze wijk is men met dit thema aan de slag gegaan. Zo heeft OBS de Wildert gisteren haar nieuwe schoolplein geopend en tal van activiteiten georganiseerd in het teken van ons water. Vandaag kunt u een rondleiding krijgen bij de rioolwaterzuivering Nieuwveer.

Den Haag

Verkeersdrempels in Kraaienlaan
Gemeente Den Haag – Fri, 17 Apr 2015 15:51:00 Z
Nu de werkzaamheden aan de riolering in de Kraaienlaan zijn afgerond, volgt een nieuwe bestrating. Op verzoek van bewoners legt de gemeente niet 2 maar 3 verkeersdrempels aan. De werkzaamheden duren een paar weken. De 3 verkeersdrempels komen in de Kraaienlaan tussen de Savornin Lohamanlaan en de Kruisbeklaan. De afstand tussen de drempels komt overeen met die in naburige straten. Omwonenden hebben hierover een brief gekregen van de gemeente. U kunt deze brief hier lezen.

Doetinchem

Rioleringswerkzaamheden J.G. Heuthorststraat
Gemeente Doetinchem – Fri, 17 Apr 2015 13:39:00 Z
Actueel bericht, 17 april 2015 In opdracht van de gemeente Doetinchem wordt op woensdag 22 april een rioolreparatie uitgevoerd in de J.G.  Heuthorststraat ter hoogte van huisnummer 7. De werkzaamheden vinden plaats midden in de rijbaan. De weg wordt afgesloten voor het doorgaande verkeer. De werkzaamheden duren een dag. Bewoners blijven bereikbaar, wel zal er enige hinder ontstaan. Het locale verkeer wordt omgeleid via aanliggende wegen.

Eersel.

Wethouder Liesbeth Sjouw heeft afgelopen dinsdag 14 april samen met een delegatie van de bewoners van de Rythoviusbuurt het project “Rioolvervanging Johannes de Kortstraat-Bospoort” officieel opgeleverd. In haar toespraak herinnerde wethouder Sjouw aan de complexiteit van het project en de goede samenwerking met de aanwonenden, bestuur van Stichting Belangengroepering Rythoviusbuurt en de directie van het RythoviusCollege. Bron: gemeente Eersel.

Landsmeer.

Lek bij eierverwerkingsbedrijf Adriaan Goede in Landsmeer zorgt voor stankoverlast
FoodHolland – Fri, 17 Apr 2015 13:01:00 Z
Door een lek bij eierverwerkingsbedrijf Adriaan Goede in Landsmeer is op 17 april eiwit in de sloot terecht gekomen. Dit veroorzaakt een stank van rotte eieren. De Milieudienst, het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en gemeente Landsmeer hebben geconstateerd dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Het bedrijf is volop bezig om het vervuilde water weg te pompen. Het hoogheemraadschap heeft de sloot afgesloten met stuwtjes.

Utrecht

Hoe vuil is het water van de Utrechtse grachten?
WaarinAmersfoort.nl – Sat, 18 Apr 2015 08:33:00 Z
Achterblijvers De zuiveringssystemen halen weliswaar veel bacteriën uit het water, maar niet alle. ,,Een kleine hoeveelheid ziektebacteriën blijft achter. Zeker bij regenval, dan kunnen de installaties minder goed zuiveren. Na een bui duurt het wel enkele dagen voor het water weer enigszins in orde is.’ Maar, zo waarschuwt Van Rooijen, de bacteriën van de installaties vormen niet het enige gevaar voor de Oudegracht. In de stad zit nog een veel riskanter fenomeen: het riooloverstort.

Waterschappen.

Leerzame open dag persgemaal Roosendaal
BN DeStem – Sat, 18 Apr 2015 14:15:00 Z
ROOSENDAAL – Beleef het water in Roosendaal. Dat is dit weekend de slogan van de open dagen bij het persgemaal aan de Potendreef en de fietstocht van 36 km langs 26 waterpunten in Roosendaal, die zondag door wethouder Saskia Schenk om 10 uur vanaf het MEC aan Visdonk wordt opengefietst. Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Roosendaal doen hun best om in deze Week van het Water het publiek te interesseren voor het belang van schoon water voor mensen en samenleving.

Waterkring dringt aan op rekenkamer voor elk waterschap
Waterforum – Fri, 17 Apr 2015 15:38:00 Z
Het is wettelijk niet verplicht om als waterschap een rekenkamercommissie in te stellen. Een rekenkamerfunctie kan het algemeen bestuur adviseren over de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van de uitvoering van het waterschapsbeleid.