Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-15

12 april 2015 18:31 uur

Delfzijl.

Inloopbijeenkomsten:

Voor de zomer wil de gemeente een start maken met het vervangen van de riolering in de Rengersweg en een gedeelte van de Farmsumerzijl.  Tijdens een inloopbijeenkomst informeren wij u over het voorwerk en de werkzaamheden zelf.  Woensdag 15 april van 17 tot 19 uur bent u dan ook van harte welkom in dorpshuis Aeolus aan de Borgshof 22 in Farmsum. Aanmelden is niet nodig. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A.G. van der Laan, technisch specialist, team ingenieursbureau van de gemeente Delfzijl, via telefoonnummer (0596) 63 93 63 of via e-mail: ag.vdlaan@delfzijl.nl.

Voor de zomer wil de gemeente een start maken met het vervangen van de riolering in de Allersmaweg in Godlinze. Tijdens een inloopbijeenkomst informeren wij u over het voorwerk en de werkzaamheden zelf.  Dinsdag 14 april van 17 tot 19 uur bent u van harte welkom in dorpshuis Vinkenhorst aan de Allersmaweg 17 in Godlinze. Aanmelden is niet nodig. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A.G. van der Laan, technisch specialist, team ingenieursbureau van de gemeente Delfzijl, via telefoonnummer (0596) 63 93 63 of via e-mail: ag.vdlaan@delfzijl.nl.

Den Haag.

Fahrenheitstraat en omgeving; vervangen riolering
Gemeente Den Haag – Fri, 10 Apr 2015 18:52:00 Z
Sinds de zomer van 2014 is hard gewerkt aan het opknappen van het winkelgebied Thomsonlaan – Fahrenheitstraat. Op 24 april zijn de werkzaamheden afgerond en is de gehele Fahrenheitstraat weer open voor verkeer. Voor het zover is wordt eerst nog het kruispunt Fahrenheitstraat – Thomsonlaan opgeknapt. Dit gebeurt in het weekend van 11 en 12 april 2015. Om de omgeving zo min mogelijk te hinderen, begint de gemeente na sluitingstijd van de winkels met deze klus.

Leerdam.

Scheepvaart Linge gestremd door opruimwerkzaamheden weggelekte dieselolie
Gemeente Leerdam – Fri, 10 Apr 2015 16:34:00 Z
Op donderdag 9 april aan het einde van de middag heeft een baggerschip ter hoogte van Gellicum dieselolie gelekt. Het gevolg is een spoor van dieselolie in de Linge van Gellicum tot aan Heukelum. De hulpdiensten hebben het dieselspoor ingedamd, zodat dit zich niet verder uitbreidt. De zijtakken van de Linge zijn dichtgemaakt en de stroming van het water is stilgelegd hierdoor is de situatie onder controle. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid.

Oldenzaal.

Afgelopen weken zijn de kabels en leidingen in de Watertorenstraat verlegd. De voorbereidende werkzaamheden zijn hiermee afgerond. Afgelopen week is de aannemer Twentse Weg- en Waterbouw in opdracht van de gemeente Oldenzaal gestart met de werkzaamheden voor de herinrichting van Watertorenstraat. De oplevering van de Watertorenstraat staat gepland voor augustus 2015.
Aan beide uiteinden van de Watertorenstraat moet het riool vervangen worden. Na vervanging van het riool start de aannemer met de aanleg van de busbaan en naast gelegen voetpad. De betonnen rijbaan komt terug en schuift circa 2,50 meter op richting het MST. Het voetpad komt aan de zijde van de Watertorenstraat te liggen, waardoor het pad straks goed aansluit op de looproute van de Groene Loper. Het voetpad komt op gelijke hoogte te liggen als de rijbaan.

Valkenswaard.

Vanaf maandag 13 april graaft de gemeente proefsleuven in de omgeving van de Gelukken. De sleuven worden gegraven om de exacte ligging van kabels en leidingen in beeld te brengen. Het werk duurt ongeveer één week. Er zijn geen wegafsluitingen nodig, maar er kan wel wat overlast zijn voor het verkeer. bron: gemeente Valkenswaard.