Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-12

22 maart 2015 10:09 uur

Heerlen.

Rioolrenovatie diverse straten. In de Weustenraedtstraat, Christiaan Quixstraat en de Spoordijkstraat werken we vanaf maandag 23 maart aan de riolering. Deze verkeren in slechte staat en worden (gedeeltelijk) vervangen en/of gerepareerd. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind juni. Meer info en andere wegwerkzaamheden? Kijk dan hier.

Hengelo.

Rioollucht in delen Hengelo nog niet verdwenen, waterschap werkt aan oplossing
NieuwsOpinie – Sat, 21 Mar 2015 12:46:00 Z
De rioollucht die op sommige plekken in Hengelo sinds gistermiddag is te ruiken, is nog niet volledig verdwenen. Dat meldt een woordvoerster van waterschap Vechtstromen zaterdag. Volgens haar werkt het waterschap nog aan een oplossing.

Waterschappen

20-03-2015 Waterschap alert op grondwaterstanden
Radio Kontakt – Fri, 20 Mar 2015 20:05:00 Z
Momenteel wordt door agrariërs in onze omgeving mest uitgereden en hun percelen ingezaaid. Water is hard nodig om de groei van planten mogelijk te maken. Hoewel de bovenste bodemlagen vaak nog nat zijn, dalen de grondwaterstanden sinds enkele weken op verschillende plekken. Waterschap Aa en Maas probeert dit zoveel mogelijk te beperken door op die plekken water te conserveren. Als het droger wordt kunnen de grondwaterstanden mogelijk te diep wegzakken.

Waterschap in gesprek over waterkwaliteit bij volkstuinen
Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht – Fri, 20 Mar 2015 15:31:00 Z
Een goede kwaliteit van het oppervlaktewater is belangrijk voor de volksgezondheid, voor planten en dieren. Op 14 maart 2015 organiseerde het waterschap met de Bond van Volkstuinders een informatiemiddag voor bestuursleden van volkstuinparken over waterkwaliteit: wat kunnen tuinders zélf kunnen doen om de waterkwaliteit van de sloten in volkstuinparken te verbeteren? Uit metingen blijkt dat veel volkstuinparken een bron van voedingstoffen zijn.