Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2015-10

08 maart 2015 18:09 uur

Breda.

Wethouder Romboutsstraat en de Paulinastraat tijdelijk geheel afgesloten
Breda Vandaag – Sat, 07 Mar 2015 16:34:00 Z
BREDA – De gemeente sluit, als het weer het toelaat, op vrijdag 6 maart van 8.00 tot 16.00 uur de Wethouder Romboutsstraat en de Paulinastraat geheel af voor auto’s. De afsluiting is nodig om de straat schoon te kunnen maken, riolen te inspecteren en te reinigen en waar nodig kleine reparaties te doen aan de bestrating. De maatregelen gelden voor de rijbanen, trottoirs en parkeervakken. Het autoverkeer wordt omgeleid. In de Wethouder Romboutsstraat en de Paulinastraat wordt intensief geparkeerd.

Nijkerk.

Nog steeds wateroverlast in Nijkerkerveen
Nijkerk Nu – Wed, 04 Mar 2015 15:32:00 Z
Maar er wordt aan gewerkt. Zo is de locatie bekeken waar een grote waterpartij komt in Deelplan 2. De bewoners aan de Nieuwe Kerkstraat en Amersfoortseweg zijn er echter nog niet door geholpen, denken ze. Zij deden hun verhaal en de klachten zijn dusdanig groot dat Werner de Coninck heeft aangekondigd deze opmerkingen door te spelen aan Victor Doorn van het Waterschap.

Vlissingen.

Op 9 maart 2015 start vervanging riolering in Offenbachlaan en omgeving
Gemeente Vlissingen – Wed, 04 Mar 2015 15:37:00 Z
Op 9 maart 2015 start de gemeente met Fase 1 van het vervangen van de riolering in de Offenbachlaan en omgeving. Ook worden de straten opnieuw bestraat en ondergrondse afvalcontainers geplaatst. Fasen De werkzaamheden zijn opgedeeld in 3 fasen:  Fase 1: Grieglaan, Leharlaan en Rossinilaan tussen Paauwenburgweg en Offenbachpad. Uitvoering begin 2015; Fase 2: Offenbachlaan. Uitvoering begin/half 2015; Fase 3: Mendelssohnlaan, Puccinilaan en het overige deel Rossinilaan. Uitvoering 2016.

Waterschappen.

Bewoners-avond Spakenburg
Waterschap Vallei en Veluwe – Wed, 04 Mar 2015 16:33:00 Z
In het gemeentehuis van Bunschoten werd op 3 maart een informatiebijeenkomst gehouden over de plannen van Waterschap Vallei en Veluwe voor de bouw van een uitklapbare waterkering in het centrum van Spakenburg. Dit in het kader van de dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. De informatie-avond was bedoeld voor bewoners, bedrijven en andere belanghebbenden.

04-03-2015 Nieuwe eenvoudige waterregels van Water…
Radio Kontakt – Wed, 04 Mar 2015 16:03:00 Z
Waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel hebben nieuwe waterregels vastgesteld. De regels met de traditionele naam ‘Keur’ zijn eenvoudiger en er is minder vaak een vergunning nodig dan voorheen. Activiteiten rondom kleine watergangen zijn in veel gevallen zelfs vrijgesteld van regels. De Keur is een verordening waarin staat wat wel en wat niet mag rond watergangen, dijken en grondwater. Voor veel zaken hoeven burgers en bedrijven geen vergunning meer aan te vragen.

Bestek 2011-14D Herinrichting parkeerterrein en sportplein op sportpark Lage Banken
Aanbestedingskalender – Wed, 04 Mar 2015 15:43:00 Z
Het werk bestaat in hoofdzaak uit: – opnemen elementenverhardingen en kantopsluitingen – opnemen riolering – grondwerk – aanbrengen riolering – aanbrengen elementenverhardingen en kantopsluitingen – aanbrengen hekwerk + poorten – aanbrengen lichtmasten – aanbrengen groenvoorzieningen Dit werk is niet onderverdeeld in percelen.

Limburgse containerteelt moet grondwateronttrekking melden
De Boomkwekerij – Wed, 04 Mar 2015 15:59:00 Z
Kwekers met bedekte en onbedekte containerteelt in Limburg moeten straks grondwateronttrekkingen melden. Dat hebben Waterschap Peel en Maasvallei, waterschap Roer en Overmaas alsmede provincie Limburg besloten. Op een hulppagina staan de meest voorkomende problemen beschreven. Volgt u eerst de stappen daar beschreven om te kijken of de problemen dan zijn opgelost. Naar de hulppagina.