Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2014-43

19 oktober 2014 06:46 uur

Boxtel.

Rioolreiniging en inspectie
Gemeente Boxtel – Wed, 15 Oct 2014 12:47:00 Z
In de week van de herfstvakantie, 20 t/m 24 oktober, laat de gemeente het verzamelriool naar de waterzuiveringsinstallatie op de Heult reinigen en met een camera inspecteren. Dit riool loopt vanaf de A2 door de landerijen nabij De Ketting en Bosscheweg langs het Waterschapshuis en gaat onder de Dommel door. Voordat de reinigingswagens het riool kan doorspuiten gaan we eerst de putten opgraven en bereikbaar maken.

Driebergen.

Het Sprookje van de Engweg
Nieuwsblad De Kaap – Wed, 15 Oct 2014 11:57:00 Z
Er was eens een weg die Driebergen-zuid met Driebergen-west verbond. Het was een drukke weg met veel fietsverkeer, maar ook veel auto en landbouwverkeer.De weg was al dertig jaar niet onderhouden door de Gemeente, met als gevolg :verzakte rioleringen, stoepen en groenstroken.Maar in spprookjes gebeuren wonderen, zo ook op de Engweg.De riolering werd vervangen, groenstroken vernieuwd en er kwamgeluidswerend asfalt, de in en opritten werden verhoogd enz.

Molenwaard.

Afsluitingen Veerweg Papendrecht
Gemeente Molenwaard – Wed, 15 Oct 2014 12:16:00 Z
Omdat het oude Veerwegviaduct over de A15 bij Papendrecht in slechte staat verkeerde, niet hoog genoeg was en niet meer voldeed aan de laatste eisen, wordt het viaduct momenteel door Rijkswaterstaat vervangen. Het nieuwe viaduct wordt hoger met een doorrijhoogte van 4.60 meter en voldoet aan de nieuwste richtlijnen. Werkzaamheden Samen met de bouw van het viaduct worden ook de aangrenzende wegen aangepast.

Vaals.

Voortgang Koningin Julianaplein
Gemeente Vaals – Wed, 15 Oct 2014 15:47:00 Z
Het kan u niet zijn ontgaan: de herinrichting van het Koningin Julianaplein is in volle gang. Na een periode van sloop is nu het moment aangebroken dat we voortvarend met de opbouw aan de slag gaan. Wat zijn de plannen? Het Koningin Julianaplein moet straks het nieuwe hart van Vaals worden. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, om te winkelen, van een terrasje te genieten maar ook om te wonen. Verdeeld over een aantal blokken komen er woningen, met in de onderste laag commerciële ruimtes.

Water op straat: Een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Gemeente Vaals – Wed, 15 Oct 2014 15:47:00 Z
Nederland leeft met water. Vaals leeft met water. Daar kunnen we niet omheen. Iedereen wil graag schoon en gezond water, en een schone bodem. Maar ook: droge voeten. En dat wordt met de steeds extremere regenbuien steeds moeilijker.  Het is een gemeentelijke taak om  rioleringen aan te leggen zodat u uw huishoudelijk afvalwater kunt afvoeren. De rioleringen in onze gemeente kunnen een normale regenbui zonder veel problemen aan.

Vught.

Reconstructie Kempkeshoeve e.o. gemeente Vught
Aanbestedingskalender – Wed, 15 Oct 2014 12:13:00 Z
Het werk bestaat in hoofdzaak uit: a. het verrichten van diverse opruimingswerkzaamheden; b. het ontgraven, vervoeren en verwerken van grond; c. het verwerken van zand; e. het aanbrengen van riolering; g. het verwerken van funderingsmaterialen; h. het aanbrengen van kantopsluitingen en elementenverharding; i. bijkomende werkzaamheden.

Zwolle.

Intentieverklaring “Klimaat Actieve Stad”
Bodemnieuws – Wed, 15 Oct 2014 13:44:00 Z
Dinsdag 7 oktober om 16.30 uur tekenen 33 partijen in Museum de Fundatie in Zwolle de intentieverklaring “Klimaat Actieve Stad”. Strekking van de verklaring is om voor 28 januari 2015 tot een gezamenlijk regionaal actieprogramma te komen voor een klimaatbestendige inrichting van de IJssel-Vechtdelta in de periode 2015 tot 2050 (Persbericht Gemeente Zwolle, 6 oktober).

Waterschappen.

Waterschap stopt met waterschouw om kosten te besparen
Deventer Televisie – Wed, 15 Oct 2014 13:59:00 Z
Het waterschap stopt met het uitvoeren van de schouw op de watergangen. Deze jaarlijkse controle op het onderhoud van de watergangen werd altijd op de laatste maandag van oktober uitgevoerd. Aangezien het waterschapsbestuur scherp let op de kosten om de waterschapsbelasting beheersbaar te houden, was de keuze om de schouw af te schaffen een logische beslissing. De uitvoering van de schouw bespaart het waterschap jaarlijks zo’n 50.000 euro.