Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2014-38

14 september 2014 15:12 uur

Gemeente Bunschoten.

Extreme buien vragen om samenwerking en innovatie
Gemeente Bunschoten – Thu, 11 Sep 2014 13:49:00 Z
Het thema van de bijeenkomst, gehouden op 4 september bij De Glindster in De Glind, was ‘Innovatie door samenwerken’. Extreme neerslag, maar ook langere perioden van droogte en bijvoorbeeld medicijnresten in ons afvalwater vormen grote uitdagingen voor de toekomst. De boodschap tijdens de bijeenkomst was dat deze uitdagingen vragen om innovatie en samenwerking. Samenwerking binnen het Platform, maar ook met het bedrijfsleven en drinkwaterbedrijf Vitens.

Gemeente Eindhoven.

Eindhoven is eindelijk stankvrij
RTL Nieuws – Wed, 10 Sep 2014 15:13:00 Z
Na drie dagen stinkt het eindelijk niet meer naar rotte eieren in de buurt van meubelboulevard Ekkersrijt in de buurt van Eindhoven. De stank werd veroorzaakt door een biologische reactie in een bassin met 3,6 miljoen liter afvalwater bij zuiveringsbedrijf Ecoflow. Bezoekers van de meubelboulevard hadden last van de stank. Ecoflow kreeg tot vandaag 12:00 uur om een oplossing te zoeken en is daar op tijd in geslaagd, aldus de provincie.

Lekkend bassin Biogas Nistelrode leeggepompt
Energienieuws – Fri, 12 Sep 2014 15:30:00 Z
Op last van de Omgevingsdienst Brabant Noord is vrijdagmiddag 12 september in Nistelrode gestart met het leegpompen van een lekkend bassin met vloeibaar afval van een mestvergistingsinstallatie. Het vloeibare afval wordt met tankwagens afgevoerd naar een tijdelijke opslagplek in Mill. Alleen op deze manier is een groot milieuprobleem te voorkomen. Het gaat om een bassin met een inhoud van 6.000 kubieke meter van Biogas Nistelrode aan de Loosbroekseweg.

Gemeente Groningen.

GRONINGEN – Door een storing bij het rioolgemaal aan de Berlageweg in Groningen is rioolwater in de sloot terecht gekomen. Bewoners uit de wijk De Hunze hebben geklaagd bij de gemeente Groningen. Monteurs zijn aan het werk om de storing te verhelpen.

Om het vervuilde water terug in het riool te krijgen is een pomp geplaatst. De gemeente verwacht dat de waterkwaliteit in de loop van de komende week weer op peil is. Het waterschap Noorderzijlvest ziet daarop toe. Bron: Dagblad van het Noorden 8 september 2014.

Gemeente Horst aan de Maas.

Herinrichting groenzone Bemmelstraat
Inhorst.nl – Wed, 10 Sep 2014 17:21:00 Z
De gemeente Horst aan de Maas gaat de groenzone, gelegen aan de Bemmelstraat ter hoogte van de Hagelkruisweg te Horst, herinrichten. Dit is nodig omdat het Waterschap vindt dat meer hemelwater in het eigen gebied moet worden opgevangen. Daarnaast spelen nog een 2-tal andere landschappelijke inpassingen rondom de Bemmelstraat/Hagelskruisweg: De aanplant van bomen aan de oostzijde van de Hagelkruisweg en de aanplant van een gemengde haag aan de zuidzijde van de Bemmelstraat.

Gemeente Nederlek.

Herstraat- en rioleringswerkzaamheden bedrijventerrein Lekkerkerk
Gemeente Nederlek – Thu, 11 Sep 2014 13:32:00 Z
Op maandag 15 september start aannemer H&D Civiel B.V. uit Dordrecht met het groot onderhoud en de herinrichting van het bedrijventerrein in Lekkerkerk. De aannemer start aan de noordzijde van het bedrijventerrein met de onderhoudswerkzaamheden. Bij de Verlengde Luijtenstraat wordt de rioolpomp  vervangen. Verder is de riolering nabij de (verlengde) Luitenstraat in goede straat, enkel de rijweg wordt daar plaatselijke versterkt en opgehoogd tot het aanlegniveau.

Gemeente Someren.

De gemeente Someren trekt de komende jaren 1,5 miljoen euro uit voor het verbeteren van de riolering in vier gebieden binnen de gemeente, omdat daar de afgelopen maanden sprake is geweest van wateroverlast. Het is wel zo dat het geld dat daarvoor is uitgetrokken niet voldoende zal zijn om alle problemen op te lossen. Bron: Siris.nl  11 september 2014.

Gemeente Vlaardingen.

VLAARDINGEN – Voor de tweede keer deze week werd de brandweer naar de Van Hogendorplaan in Vlaardingen gestuurd voor een penetrante lucht. In en om de supermarkt werd wederom een vieze lucht waargenomen. De brandweer verrichte in verschillende rioolputten metingen en verzocht de adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse. Uiteindelijk bleek de riolering onder de Aldi te zijn gebroken waarmee de stank eenvoudig was verklaard. De ruimte onder de winkel stond vol viezigheid. Bron: Vlaardingen 24.

Waterschappen.

Belgen op bezoek bij Salland Waterproof
Nieuwe Oogst – Thu, 11 Sep 2014 15:38:00 Z
donderdag 11 september 2014, 17.23 uur Waterschap Groot Salland wil door samenwerking met Europese partners de droogteproblematiek verminderen. In het kader van deze samenwerking ontvangt het waterschap vandaag en morgen een groep Belgische partners in Zwolle. Vijf boeren De Belgen bezochten vanochtend vijf boeren die meededen aan het project Salland Waterproof. Tijdens dit project hebben agrariërs en waterschap samen gewerkt aan de wateropgaven binnen het projectgebied.

Baggerwerkzaamheden Hullerbeek van start
RTV Nunspeet – Thu, 11 Sep 2014 13:47:00 Z
Waterschap Vallei en Veluwe baggert de Hullerbeek in Nunspeet. De beek ligt parallel aan de Hullerweg. Door de baggerspecie van de beekbodem te verwijderen wordt de beek dieper en schoner. Het werk begint 15 september en is half oktober dit jaar gereed. Samen met de maatregelen die het waterschap in het landelijk gebied treft, zorgt de schoonmaakactie er voor dat de wateroverlast rondom de Molenbeek, die met de Hullerbeek in verbinding staat, minder wordt.

13-09-2014 Water-ontdek-dag in Aarle-Rixtel
Radio Kontakt – Sat, 13 Sep 2014 10:33:00 Z
Bij de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel wordt zaterdag 21 september de Water-ontdek-dag gehouden. Tijdens deze dag zijn er excursies op de rioolwaterzuivering waarbij uitleg wordt gegeven over het zuiveren van afvalwater. In Nederland zijn 350 rioolwaterzuiveringen, waarvan die in Aarle-Rixtel er een van is. Alle rioolbuizen in Nederland hebben een gezamenlijke lengte van wel 80.000 kilometer. Dat is maar liefst twee keer de omtrek van de aarde.