Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2014-36

31 augustus 2014 14:03 uur

Gemeente Arnhem.

Blijft Arnhem de natste plek van Nederland?
Arnhem Direct – Sat, 30 Aug 2014 11:48:00 Z
Harry Gerritsen In één van de artikelen in De Gelderlander over wateroverlast krijgen de inwoners van onze stad een gratis advies van wethouder Ine van Burgsteden (CDA): “Weg met de tegels in de tuin”. Het gaat daarbij om de bestrijding van de wateroverlast waarmee Arnhem de laatste maanden te kampen heeft gehad. Verdere maatregelen kan zij de inwoners van Arnhem niet beloven omdat de gemeenteraad geen geld wil uitgeven aan de aanpak van de plekken in Arnhem waar de overlast het grootst is.

Gemeente Brummen.

De Pothof afgesloten voor doorgaand verkeer
Gemeente Brummen – Sun, 31 Aug 2014 10:41:00 Z
Vanaf morgen, maandag 1 september, starten de werkzaamheden voor een rioolvergroting in De Pothof in Brummen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met 31 oktober. Dit betekent dat De Pothof in deze periode afgesloten is voor het doorgaand verkeer! Tussen De Wimme en de bocht nabij de Leuvenheimse beek is De Pothof opgebroken door de rioleringswerkzaamheden. Dit is een doorgaande route door de kern van Brummen is.

Gemeente Wijdemeren.

Reconstructie Overmeerseweg van start
Gemeente Wijdemeren – Fri, 29 Aug 2014 13:49:00 Z
Op donderdag 28 augustus is de gemeente Wijdemeren aan de slag gegaan met de reconstructie van de Overmeerseweg in Nederhorst den Berg. De riolering wordt vervangen en de straat wordt ingericht als ‘fietsstraat met auto’s te gast’.Op donderdag 28 augustus is de gemeente Wijdemeren aan de slag gegaan met de reconstructie van de Overmeerseweg.Wethouder Th.H.A.M. Reijn was aanwezig om samen met omwonenden de werkzaamheden officieel te starten.

Waterschappen.

Waterschap AGV: struvietinstallatie succes
Nieuwe Oogst – Fri, 29 Aug 2014 12:12:00 Z
vrijdag 29 augustus 2014, 12.23 uur De struvietinstallatie van waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) in Amsterdam West blijkt een succes. Op grote schaal wordt door de rioolwaterzuivering struviet uit afvalwater gewonnen. Afvalwater bevat fosfaat wat in de installatie wordt bewerkt tot struviet, een zeer vruchtbare fosfaatmeststof. De struvietinstallatie in Amsterdam-West, gebouwd en ontwikkeld door Waternet in opdracht van het waterschap.

uitnodiging inloopbijeenkomst onderhoud Dinkelland en Losser
Waterschap Vechtstromen – Fri, 29 Aug 2014 20:14:00 Z
Wanneer worden de beken in uw omgeving gemaaid? Hoe ziet de onderhoudsplanning van waterschap Vechtstromen eruit in 2014? Met welke aannemer en welke gebiedsbeheerder van het waterschap heb ik dan te maken? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de inloop over reguliere onderhoudswerkzaamheden aan watergangen (beken en sloten) in de gemeenten Dinkelland en Losser op woensdag 3 september.

LLTB en waterschappen actief rondom wateroverlast
Limburgse Land- en Tuinbouwbond – Fri, 29 Aug 2014 15:50:00 Z
De afgelopen weken zijn verschillende delen van Limburg getroffen door extreme buien. Vaak ging het om 50 mm of meer in een korte tijd. Doordat de buien zich herhaalden, raakte de bodem verzadigd en ontstond wateroverlast. De hoeveelheid neerslag is vergelijkbaar met de wintermaanden, maar doordat er gewassen op het veld staan en doordat waterlopen begroeid zijn is de situatie extra kwetsbaar. De ontstane schade aan landbouwgewassen kan meerdere oorzaken hebben.