Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2014-34

17 augustus 2014 12:00 uur

Gemeente Geertruidenberg.

Werkzaamheden in de gemeente Geertruidenberg
Gemeente Geertruidenberg – Wed, 13 Aug 2014 22:59:00 Z
Het werk is voorbereid. De benodigde materialen zijn besteld. Op 18 augustus 2014 start de uitvoering van de weg- en rioolreconstructie van het Simon van Sonplein. Het werk bestaat uit het reconstrueren van het hoofdriool. Ook herstellen we de bestrating. De werkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd. Eerst werken we aan de kant van de straat met de huisnummers 2 tot en met 14. Daarna komt de andere kant aan bod (huisnummers 1 tot en met 13). Het werk duurt naar verwachting 8 weken.

Gemeente Groningen.

Informatiemiddag Hortensialaan e.o. riolering en herinrichting
Nijestee – Thu, 14 Aug 2014 10:53:00 Z
In de volgende straten is de riolering binnenkort aan vervanging toe: Begoniastraat, Dahliastraat, Hortensialaan, Jasmijnpad en Azaleapad. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren moet de bestrating over de gehele breedte van de weg, dus van tuin tot tuin, worden verwijderd. Ook is het noodzakelijk dat bijna alle bomen worden gekapt. Tegelijkertijd zullen de nutsbedrijven kabels en leidingen vervangen. De gemeente Groningen heeft een plan gemaakt voor de nieuwe inrichting van de straten.

Gemeente Heemskerk.

Werkzaamheden aanleg nieuw rioolgemaal Ritsaertlaan
Gemeente Heemskerk – Tue, 12 Aug 2014 16:33:00 Z
Vanaf maandag 18 augustus starten de werkzaamheden voor het plaatsen van een nieuw rioolgemaal aan de Ritsaertlaan. Dit gemaal komt in de plaats van het rioolgemaal op het gemeentelijke opslagterrein Tolhek, dat aan renovatie toe is. Omdat nog onduidelijk is wat de bestemming van dit terrein gaat worden, wordt het nieuwe rioolgemaal aangelegd aan de Ritsaertlaan ter hoogte van de toegangsdam van de Kringgroep Kennemerland.

 Gemeente Heerlen.

Start wegwerkzaamheden na de bouwvak
Gemeente Heerlen – Thu, 14 Aug 2014 16:56:00 Z
Start wegwerkzaamheden na de bouwvak Na de bouwvak starten in Heerlen op diverse plekken werkzaamheden aan de weg. Het verkeer wordt omgeleid via borden. De gemeente Heerlen vraagt begrip voor de overlast die de werkzaamheden onvermijdelijk met zich mee zullen brengen. Palemigerboord Vanaf 18 augustus wordt de Palemigerboord tussen de Sittarderweg en Musschenbroek opengebroken vanwege werkzaamheden aan het riool en de  Caumerbeek.

Gemeente Krimpen aan den IJssel.

Wie voorkomt nou wateroverlast?
IJssel- en Lekstreek – Thu, 14 Aug 2014 13:48:00 Z
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Wateroverlast, als gevolg van hevige zomerse regenbuien heeft de afgelopen tijd, in diverse delen in Nederland voor problemen gezorgd. Krimpen aan den IJssel, heeft de dans net ontsprongen, schrijft Rob Termeer, inwoner van het IJsseldorp aan de redactie: “Gelukkig kregen wij minder regenwater te verwerken dan andere delen van ons land.” Wel maken de bewoners van de Treviso in Krimpen aan den IJssel zich zorgen over wanneer deze regenbuien boven het dorp hangen.

Gemeente Rijswijk.

Gevaarlijke verkeerssituatie bij entree van de Bilderdijklaan
Groot Rijswijk – Thu, 14 Aug 2014 15:53:00 Z
RIJSWIJK – Om de toegang tot de Bilderdijklaan vanaf de Geestbrugweg mogelijk te maken, wordt het voetgangerseiland bij de tramhalte tijdelijk overrijdbaar gemaakt, zo heeft de gemeente in een brief aan de bewoners eerder gemeld. Bij de start van de werkzaamheden aan het riool op de kruising van Bilderdijklaan en Da Costalaan, was het voetgangerseiland bij de bushalte nog niet overrijdbaar. De stoep vormde nog steeds een obstakel.

Waterschappen.

Gemeente Goeree-Overflakkee en waterschap aan de slag met afvalwaterplan
Waterschap Hollandse Delta – Tue, 12 Aug 2014 09:41:00 Z
De gemeente Goeree-Overflakkee en waterschap Hollandse Delta gaan aan de slag met een integraal plan voor de riolering en zuiveringen op Goeree-Overflakkee: het afvalwaterplan.

Waterschap test waterbergingslocatie Hooge Boezem in Haastrecht
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Thu, 14 Aug 2014 12:09:00 Z
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de polder Hooge Boezem ingericht als piekwaterbergingsgebied, in combinatie met natuurontwikkeling. De werkzaamheden zijn begin april 2014 afgerond. Maar werkt het gebied ook zoals het is bedoeld? Op maandag 25 augustus 2014 gaat het waterschap het waterbergingsgebied testen. Binnen een tijdsperiode van 48 uur zal gecontroleerd ruim 70.000 m3 water worden ingelaten.

Waterschap in touw om landbouwgrond klaar te krijgen voor oogstseizoen
Waterschappen – Thu, 14 Aug 2014 12:05:00 Z
In Limburg zijn de akkers een maand voor de oogst nog nooit zo extreem drassig geweest. Waterschap Peel en Maasvallei neemt maatregelen om te zorgen dat de zware landbouwmachines toch gewoon de akkers op kunnen. Door de extreme regenval in Limburg van de laatste weken is de grond erg drassig. Het oogstseizoen staat voor de deur en de akkers zijn nu niet begaanbaar voor zware landbouwmachines. Daarom heeft waterschap Peel en Maasvallei maatregelen genomen om het grondwaterpeil te laten zakken.

Schadeclaim boeren bij waterschap
NOS – Fri, 15 Aug 2014 16:07:00 Z
In Limburg hebben 24 landbouwbedrijven een schadeclaim ingediend bij het Waterschap Peel en Maasvallei. De boeren vinden dat het waterschap te weinig gedaan heeft om de wateroverlast te beperken, na hevige regenval. Veel akkers zijn drassig geworden door de aanhoudende regen van de afgelopen weken. De boeren vrezen dat een groot deel van hun oogst daardoor verloren is gegaan. De schade zou meer dan een miljoen bedragen. Het waterschap zegt alles gedaan te hebben om de overlast te beperken.

Water Natuurlijk maakt zich op voor waterschapsverkiezingen
RTV Bodegraven – Fri, 15 Aug 2014 21:11:00 Z
15-08-2014 Houten – Water Natuurlijk De Stichtse Rijnlanden organiseert donderdag 28 augustus een middag over de waterschapsverkiezingen. De middag is vrij toegankelijk voor iedereen en richt zich bijzonder op kandidaat bestuursleden. De bijeenkomst vindt plaats bij het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Poldermolen 2 in Houten van 15:00 uur tot 17:00 uur.