Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2014-33

10 augustus 2014 13:56 uur

Gemeente Amsterdam.

Werkzaamheden Foeliestraat en ventweg Valkenburgerstraat even zijde
Gemeente Amsterdam – Thu, 07 Aug 2014 15:24:00 Z
In de Foeliestraat en de ventweg Valkenburgerstraat even zijde wordt het vuilwaterriool en het hemelwaterriool door Waternet Afvalwater vervangen en de gasleiding door Alliander vernieuwd. Om de bereikbaarheid van het gebied te garanderen en de overlast te beperken, worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Planning De werkzaamheden starten maandag 18 augustus 2014 en zijn volgens planning 21 november 2014 afgerond.

Gemeente Baarn.

Maatregelen tegen overstroming Koninklijke Wachtkamer
RTV Utrecht – Thu, 07 Aug 2014 19:20:00 Z
BAARN – De NS heeft maatregelen aangekondigd om te voorkomen dat de Koninklijke Wachtkamer op station Baarn opnieuw onder water loopt. Donderdag kwam de ruimte door stortbuien voor de derde keer in een maand blank te staan. De schade loopt vermoedelijk in de tienduizenden euro’s. De NS wil daarom dat er nu iets gaat gebeuren. Daarvoor gaat het spoorbedrijf in overleg met de gemeente, zodat het riool in de toekomst grotere hoeveelheden water kan verwerken bij plotselinge regenbuien.

Gemeente Cuijk.

Wolkbreuk zet deel Cuijk blank
BN DeStem – Sat, 02 Aug 2014 19:28:00 Z
CUIJK – Een wolkbreuk aan het begin van de avond heeft in Cuijk zaterdag voor veel wateroverlast gezorgd. Bekijk ook… KNMI trekt code oranje in Bomen op huizen en wegen in Limburg Putten Nijmegen kunnen regenwater hoosbui niet aan Solar Festival krijgt volle laag Hoosbui treft Canal Parade In de wijk Heeswijkse Kampen kon het riool het water niet meer verwerken en kwamen straten blank te staan.

Gemeente Diemen.

Weesperstraat vanaf maandag afgesloten voor verkeer
Diemer Nieuws – Fri, 01 Aug 2014 17:18:00 Z
DIEMEN – In het kader van de kwaliteitsverbetering van bedrijventerrein Verrijn Stuart start de gemeente vanaf 4 augustus met ingrijpende werkzaamheden aan de Weesperstraat, op het deel tussen de Venserweg en de Treubweg. Dat deel van de straat is dan ook vanaf maandag 4 augustus tot medio december 2014 afgesloten voor verkeer. Het riool aan de Weesperstraat wordt vervangen, er wordt een nieuw fietspad aangelegd en de rijbaan van de Weesperstraat wordt voorzien van een nieuwe asfaltconstructie.

Gemeente Dongen.

Gapend gat in de weg verrast automobilisten in Dongen
BN DeStem – Fri, 01 Aug 2014 13:28:00 Z
DONGEN-VAART – We kennen de beelden uit verre buitenlanden: enorme kraters in het wegdek die zomaar uit het niets lijken te ontstaan. Automobilisten die vrijdagmiddag over de Vaartweg bij Dongen reden, werden geconfronteerd met een bescheiden variant van dit ‘natuurverschijnsel’.  Voor in de middag zakte opeens een aantal klinkers de aarde in. Pal voor de ogen van enkele passanten gaapte er opeens een diep, donker gat in het wegdek.

Gemeente Eindhoven.

Rioolleiding in Eindhoven weer hersteld
Waterschap De Dommel – Thu, 07 Aug 2014 16:45:00 Z
Half maart werden er in een rioolleiding van Waterschap De Dommel onder het golfterrein De Tongelreep in Eindhoven over een lengte van 80 meter diverse lekkages ontdekt. Deze leiding, Riool Zuid genaamd, is gerepareerd en nu weer in gebruik genomen. De reparatie heeft uiteindelijk vier maanden geduurd. Door deze rioolleiding stroomt afvalwater van dorpen ten zuiden van Eindhoven naar de rioolwaterzuivering in Eindhoven

Gemeente Helmond.

Helmond brengt wateroverlast in kaart
Gezien Helmond – Sat, 02 Aug 2014 10:54:00 Z
2 augustus 2014 11:25 – Rob Weekers, redacteur – Reageer HELMOND – Als het flink regent, kunnen afvoeren verstopt raken en straten blank komen te staan. De gemeente Helmond vraagt haar inwoners om melding te maken van situaties van ernstige wateroverlast, bijvoorbeeld als door hevige regenval afvoeren verstopt raken, of straten die blank komen staan.  “Zo weten we nog beter waar er problemen zijn en hoe we die in de toekomst kunnen voorkomen”, zo is de insteek.

Gemeente Hengelo.

Weg overspoeld met modder door lekkend afvalwater uit viaduct A35 bij Hengelo
NieuwsOpinie – Thu, 07 Aug 2014 20:59:00 Z
Uit een viaduct onder de A35 bij Hengelo is vanavond een flinke hoeveelheid water gelekt. Het water kwam er met een flinke kracht uitlopen, waardoor er veel modder en troep over de weg liep. Ook spoelden stenen weg.

Gemeente Hulst.

Rioolwerkzaamheden Hulst!
Werk & Geld Blog.nl – Sat, 09 Aug 2014 05:36:00 Z
HULST – In de Zandstraat in Hulst, en wel het gedeelte tussen de Carmelweg en de bebouwde kom grens, dienen rioolwerkzaamheden uitgevoerd te worden. Voordat de werkzaamheden starten wordt het riool eerst gereinigd en geïnspecteerd. Daarna wordt deze voorzien van een nieuwe binnenlaag. Nadat het riool gereinigd en geïnspecteerd is worden de renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de riolering. De renovatiewerkzaamheden vinden plaats van maandag 18 tot en met woensdag 20 augustus 2014.

Gemeente Landgraaf.

Reconstructie riool Landgraaf start over maand
De Limburger – Limburgs Dagblad – Mon, 04 Aug 2014 15:56:00 Z
De reconstructie van het riool aan de Heigank in Landgraaf start begin september. De eerste werkzaamheden worden verricht bij het complex van voetbalvereniging SVN. Het riool is verouderd en in slechte staat. Daarom wordt het in zijn geheel vervangen. Volgens de gemeente Landgraaf is de aanbestedingsprocedure bijna afgerond en zal de aannemer tijdens een informatie-avond de voorlopige planning bekend maken. Ook wordt een informatiepunt voor vragen en opmerkingen ingesteld.

Gemeente Oldenzaal.

Start werkzaamheden Helmichstraat woensdag 6 augustus
Gemeente Oldenzaal – Mon, 04 Aug 2014 17:00:00 Z
De Helmichstraat wordt opnieuw ingericht. De klinkerbestrating wordt vervangen en er komen langsparkeerhavens in plaats van de huidige gestoken parkeerhavens. Ook komt er een nieuw voetpad dat de verbinding vormt met de Groene Loper. Tenslotte wordt het gemengde riool vervangen. Lansink Wegenbouw BV gaat de werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren. Vooruitlopend op de riool- en wegwerkzaamheden worden vanaf woensdag 6 augustus de bomen aan de Helmichstraat gekapt.

Gemeente Woerden.

Vervangen riolering Berberisstraat
Gemeente Woerden – Fri, 08 Aug 2014 11:16:00 Z
wegwerkzaamheden.jpg.png Woningcorporatie Groenwest herontwikkelt de omgeving van de Berberisstraat. Ter voorbereiding op de bouwactiviteiten laat de gemeente de riolering vervangen. Het gaat om gehele Berberisstraat en eerste stuk Meidoornstraat (huisnrs. 46-56) vanaf Lindenlaan. De werkzaamheden starten 25 augustus en duren ongeveer 4 weken. Het nieuwe riool krijgt een gescheiden regenwaterafvoer. Het werk wordt in delen uitgevoerd.

Waterschappen.

Waterschap verscheept tonnen zand naar Dordrecht
Maritiemnieuws.nl – Fri, 01 Aug 2014 14:26:00 Z
Het waterschap is flink aan de slag met de versterking van de dijken op het Eiland van Dordrecht. Dagelijks komt er meer dan 300.000 kilo zand bij op de Wantijdijk en Wieldrechtse Zeedijk. Het zand voor de Wantijdijk wordt per schip aangevoerd naar een tijdelijke loswal aan de Merwede, bij de Kop van’t Land. Langs de rivier de Kil ligt ook een loswal. Daar wordt het zand aangevoerd voor de versterking van de Wieldrechtse Zeedijk.

Split~Vision levert Waterschap Rivierenland integrale projectplanning met Microsoft SharePoint
Dutch IT Channel – Thu, 07 Aug 2014 23:09:00 Z
Waterschap Rivierenland (WSRL) gunt Split~Vision het ontwikkelen en implementeren van een integrale projectplanning. Deze integrale projectplanning moet inzicht gaan geven in risico’s, resources, capaciteiten en de inzet van mensen over alle projecten heen. Het Microsoft SharePoint-platform in combinatie met Project Server gaat de projectmanagers helpen om deze integrale problematiek over alle projecten heen te managen.

Voorbereiding op verwachte regenval
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Thu, 07 Aug 2014 18:41:00 Z
De komende dagen wordt er weer een flinke hoeveelheid neerslag verwacht. De hoogste sommen worden in het westen van het land verwacht. Om de neerslag die valt zo goed mogelijk te verwerken is het waterschap rondom Kockengen begonnen met voormalen. Hierdoor dalen de waterpeilen en is er meer ruimte om het gevallen hemelwater straks te bergen. Of dit voormalen in de rest van het gebied ook nodig is wordt nauwlettend gevolgd.

Hevige regenval veroorzaakte veel wateroverlast
Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht – Thu, 07 Aug 2014 16:58:00 Z
De vele regen in een korte periode zorgde maandag 28 juli voor veel wateroverlast, vooral in Amsterdam. In sommige straten stond zo veel water dat het ook bij woningen naar binnen liep. Waternet, onze uitvoerende organisatie, heeft vanaf die ochtend hard gewerkt om het overtollige water zo snel mogelijk af te voeren. De gemalen hebben volop gedraaid, omdat het water in ons hele werkgebied hoog stond en mede door de aanhoudende regen bleef stijgen.

Waterschap start met verbreding Balgoyse wetering onder vijf wegen voor een betere waterafvoer
Waterschap Rivierenland – Thu, 07 Aug 2014 16:23:00 Z
Waterschap Rivierenland gaat het komende jaar in de Balgoyse wetering in het Overasseltsebroek bij Wijchen een vijftal duikers (onder wegen) vervangen. Dit is nodig omdat de waterhuishouding hier niet optimaal functioneert. De duikers zijn te klein om het water uit de Zeedijkse Leygraaf en Balgoyse wetering bij hevige regenval goed te kunnen afgevoeren via het Van Citters II gemaal op de Maas. Dit leidt bij hevige regenval tot wateroverlast.

Waterschap wil Kockengen nu droog houden
Gooi- en Eemlander – Fri, 08 Aug 2014 10:04:00 Z
HOUTEN – Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is vrijdag gestart met het zogenoemde voormalen van de polders rond Kockengen in Utrecht. Het schap hoopt het dorp daarmee ditmaal droog te houden, nu er weer veel regen wordt voorspeld voor de komende dagen. In Kockengen stond na de vorige hoosbuien bijna een week lang een halve meter water. Er waren zes noodpompen nodig om het water uit straten en woningen te laten verdwijnen.