Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2014-29

13 juli 2014 09:15 uur

Gemeente Kapelle.

De gemeente Kapelle laat de komende weken delen van het rioolstelsel van binnenuit renoveren. Ze kiest hiervoor, omdat ze hoopt zo de overlast zo veel mogelijk te beperken. de werkzaamheden zijn deze week begonnen. In juli en augustus worden de riolen onder de Dijkwelseweg, Hillewerfweg, Ooststraat, Coxstraat, Bellefleurstraat, Wemeldingse Zandweg, Dorpsplein. Kromomme, Bernardstraat, Hogeweg, Oude Dijk en Smokkelhoekweg onder handen genomen. Omwonenden ontvangen enkele dagen voor het werk begint een briefje in de bus. De bewoners wordt gevraagd het lozen van afvalwater te beperken, auto’s niet op de putten in de straat te parkeren en rekening te houden met omleidingen. Bron: gemeente Kapelle.

Gemeente Maassluis.

Conditietest Monstersche Sluis gestart
Maassluis.nu – Sat, 12 Jul 2014 12:22:00 Z
©PR: medewerkers van een duikbedrijf verwijderen slib, puin e.d. van de bodem en inspecteren de sluis. Onder bezielende leiding van professor ir. Jan Stuip zijn de voorbereidingswerkzaamheden gestart voor de test van de Monstersche Sluis, die uitsluitsel moet geven hoe de conditie is en welke werkzaamheden moeten worden verricht om de  sluis weer in werking te stellen. Duikers zijn deze week gestart met een grote schoonmaak van de sluis, waarna de feitelijke conditietest begint.

Gemeente Soest. 

Straten blank na stortbui in Soest
NieuwsOpinie – Sat, 12 Jul 2014 20:07:00 Z
SOEST – Door noodweer in Soest en Soesterberg zijn zaterdagavond rond 19.00 uur meerdere straten onder water komen te staan. Na een wolkbreuk stond het water op veel plaatsen enkelhoog. De brandweer werd opgeroepen, maar een woordvoerder laat weten weinig te kunnen doen. Hij roept bewoners op om bij wateroverlast na een hoosbui niet direct een beroep te doen op de brandweer. “Eigenlijk is na de bui het leed al geleden.

Gemeente Valkenburg.

De woensdag geconstateerde lekkage waarbij betoniet wegvloeide, is gevonden. Op de hoek Dr.Erensstraat en de Louis van der Maesenstraat is een oud en vervallen riool aangetroffen waardoor de betoniet kon wegsijpelen. In de vervallen riolering trof men een metalen buis aan. Hurks en Züblin hebben in het oude riool grind gestort. Het vrij gegraven gat is volgestort met beton. Vrijdag hervatte Züblin haar werkzaamheden weer. Er is geen sprake van vertraging opgetreden.  Betoniet is een steunvloeistof. Het is een waterige klei-achtige massa die gebruikt wordt in de sleuf om te voorkomen dat de wanden van de sleuf inklappen. Bron: TV Valkenburg juli 2014.

Waterschappen.

Hevige regenval leidt tot overlast
Easybranches – Sat, 12 Jul 2014 00:41:00 Z
Vrijdag overdag nam onder meer het waterschap Rivierenland maatregelen om te voorkomen dat er nog meer water naar de Betuwse plaats Opheusden zou stromen. Op diverse plekken in Noordoost-Brabant zijn beken buiten hun oevers getreden door extreme regenval. Op ten minste twee plekken heeft het waterschap Aa en Maas noodpompen ingezet. Het waterschap constateerde dat lokaal veel regen is gevallen, bijvoorbeeld in Landhorst, Oploo en Deurne.

Waterschap neemt maatregelen wateroverlast Opheusden
Waterschap Rivierenland – Fri, 11 Jul 2014 19:19:00 Z
De extreme regenbui die in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juli over de Neder- en Overbetuwe trok, leidde met name in Opheusden tot ernstige wateroverlast en schade aan huizen. In korte tijd viel er ruim 87 mm regen, plaatselijk zelfs meer dan 100 mm. De riolering kon het velen extra water niet meer aan. In goede samenwerking tussen de brandweer en Waterschap Rivierenland werd besloten om het water via de Linge weg te pompen.