Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2014-27

29 juni 2014 14:38 uur

Gemeente Almelo.

Almelo gooit meeste vet in het riool
Omroep Almelo – Thu, 26 Jun 2014 21:06:00 Z
Een twijfelachtig eer valt Almelo te beurt tijdens de wereldkampioenschappen voetbal: er wordt hier meer frituurvet door het toilet gekieperd dan elders in het land. Alhoewel het landelijk ook een probleem is. Het waterschap Vechtstromen dat verantwoordelijk is voor de zuivering van het rioolwater is daar niet gelukkig mee en de burger, die de waterschapslasten betaalt, uiteindelijk ook niet.

Gemeente Barneveld.

Reconstructie Essenerweg Kootwijkerbroek
Gemeente Barneveld – Thu, 26 Jun 2014 08:47:00 Z
De gemeente is van plan om de Essenerweg in Kootwijkerbroek te reconstrueren. Dit plan omvat ook de Magirusstraat en een deel van de Kosterijweg. Met de reconstructie van de Essenerweg wil de gemeente een aantal verbeteringen doorvoeren die de woonomgeving ten gunste komen. De reconstructie omvat: Het uitvoeren van rioolwerkzaamheden; Bij hevige regenbuien loopt momenteel de weg onder.

Gemeente Berkelland.

Plan voor herinrichting van oude Marktplein en Marktstraat in Neede
Gemeente Berkelland – Thu, 26 Jun 2014 15:11:00 Z
Ruimte voor groen, recreatie, parkeren en de kermis Het plan bestaat om een gedeelte van de Marktstraat en het (oude) Marktplein in Neede opnieuw in te richten. In de straat wordt het riool vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Op 25 juni is er een informatieavond geweest, waarop een schetsplan voor de inrichting van het Marktplein en Marktstraat is gepresenteerd. Uit de gesprekken zijn geen grote wijzigingen van de schets voort gekomen.

Gemeente Binnenmaas.

Werkzaamheden Puttershoek
Gemeente Binnenmaas – Thu, 26 Jun 2014 22:52:00 Z
Kruispunt Gerrit de Voslaan – Oranjelaan-Westzijde Op maandag 7 en dinsdag 8 juli wordt het kruispunt Gerrit de Voslaan – Oranjelaan-Westzijde in Puttershoek vanwege verzakkingen opnieuw bestraat. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren is het kruispunt op deze dagen afgesloten voor al het verkeer. Kruispunt Nassaulaan – Kastanjelaan Van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 juli worden er bestratingswerkzaamheden uitgevoerd op het kruispunt Nassaulaan – Kastanjelaan in Puttershoek.

Gemeente Geertruidenberg.

Renovatie riool Dordtsestraat/Havendijkstraat
Gemeente Geertruidenberg – Wed, 25 Jun 2014 22:14:00 Z
Vorige week is gestart met het inmeten van het bestaande riool. Deze week start de rioolrenovatie en het opbreken van het straatwerk in de Dordtsesstraat. In de daaropvolgende weken vervangt de aannnemer aansluitingen op het riool. Ook wordt het straatwerk opnieuw aangebracht. Vanaf 7 juli beginnen de werkzaamheden in de Havendijkstraat. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden op 25 juli zijn afgerond. Wilt u meer weten over de werkzaamheden? Kijk dan op www.geertruidenberg.

Gemeente Hengelo.

Krijgt Hengelo een energiefabriek?
RTV Sternet – Thu, 26 Jun 2014 09:31:00 Z
Waterschap Vechtstromen, in 2014 ontstaan door de fusie van de Regge en Dinkel en Velt en Vecht, heeft het plan om in Hengelo een fabriek te vestigen, die energie moet winnen uit rioolslib. De kosten bedragen € 20 miljoen. De verwachting is dat zo’n 3500 huishoudens op deze wijze van stroom kunnen worden voorzien. Het is de bedoeling dat de fabriek in 2015 operationeel is.

Gemeente Nijmegen.

Werk aan de weg in Nijmegen; komende week
Nijmegen Leeft – Fri, 27 Jun 2014 17:18:00 Z
De gemeente Nijmegen werkt de komende periode op verschillende plekken aan de weg in de stad. Hierbij een overzicht. Hertogstraat 2-3 juliEr vinden rioleringswerkzaamheden plaats bij de Hertogstraat: Graafseweg 4 juliOp de Graafseweg ter hoogte van het Neerbosscheplein wordt in de nacht van donderdag op vrijdag 4 juli tussen 0.30-05.00 uur aan het riool gewerkt. Er is één rijstrook afgezet. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waterschappen.

AWP Delfland zoekt kandidaten
Groot Vlaardingen – Wed, 25 Jun 2014 22:54:00 Z
VLAARDINGEN – Bent u geïnteresseerd in het waterbeheer in uw directe omgeving en wilt u zich inzetten voor de belangen van de burgers in het waterschap? Dat kan nu: in maart 2015 zijn er weer waterschapsverkiezingen en de Algemene Waterschapspartij (AWP) Delfland zoekt kandidaten uit Vlaardingen. Meer informatie over de aanmelding als kandidaat en de selectieprocedure en informatie over AWP Delfland is te vinden op awpdelfland.ning.com.

Goed bezochte inloopbijeenkomst Weerselerbeek
Waterschap Vechtstromen – Wed, 25 Jun 2014 22:49:00 Z
Dinsdag 24 juni hebben ruim veertig omwonenden en belangstellenden gebruik gemaakt van de gelegenheid om het projectplan van de Weerselerbeek in Weerselo in te zien en kritische vragen te stellen. De bijeenkomst werd goed bezocht. De informatieborden en de sfeerbeelden gaven een goed beeld van de plannen. De Weerselerbeek heeft te weinig ruimte, doordat de omgeving van de beek grotendeels is opgevuld met bebouwing.

Waterschap Peel en Maasvallei implementeert SureCase van Motion10
ICT Magazine – Wed, 25 Jun 2014 22:38:00 Z
Waterschap Peel en Maasvallei is dé waterautoriteit in Noord- en Midden Limburg die zorgt voor veilige dijken, droge voeten en voldoende en schoon water. Bij deze ambitie hoort een moderne, professionele bedrijfsvoering. Om zaakgericht werken mogelijk te maken en de informatievoorziening te verbeteren, gaat het waterschap SureCase inzetten.

26-06-2014 Waterschap wil geen vet in het riool
Radio Kontakt – Thu, 26 Jun 2014 07:37:00 Z
Nu het WK voetbal op volle toeren draait, herhaalt waterschap Aa en Maas de boodschap die het jaarlijks vanwege oliebollentijd tegen oud en nieuw verkondigt: vet en olie in het riool zorgt voor storingen en het schoonmaken kan voor huishoudens, gemeenten en waterschap in de papieren lopen. Zelf merkt het waterschap weinig van de grotere hoeveelheid olie en vet op de rioolwaterzuiveringsinstallaties, omdat de aanvoer daar enorm is verdund.

Waterschappen gaan mogelijk fuseren
Omroep IJsselmond – Thu, 26 Jun 2014 22:17:00 Z
Donderdag 26 juni stond de toekomst van het Waterschap Groot Salland opnieuw op de agenda van het algemeen bestuur. Besloten werd om de tweede fase van de fusieverkenning met Reest en Wieden te starten. Als die fusie doorgaat, is het aantal waterschappen in Overijssel in korte tijd bijna gehalveerd. Waterschappers zijn dagelijks in touw ervoor te zorgen dat u geen natte voeten krijgt.

Milieujaarverslag afvalwaterzuiveringsinstallaties 2013 beschikbaar
Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard – Fri, 27 Jun 2014 13:38:00 Z
Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zuivert jaarlijks een enorme hoeveelheid afvalwater in zijn afvalwaterzuiveringsinstallaties (awzi’s). Als gevolg van de verschillende processen op de zuiveringsinstallaties kan het milieu belast worden. Het hoogheemraadschap is wettelijk verplicht om voor de afvalwaterzuiveringsinstallatie Kralingseveer een milieujaarverslag voor de overheid te maken