Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2014-23

01 juni 2014 16:33 uur

Gemeente Bonaire.

Mijlpaal voor Bonaire: Aansluiting op de riolering
Caribisch Netwerk – Sat, 31 May 2014 14:43:00 Z
Aanleg riolering Bonaire – foto: Belkis Osepa KRALENDIJK – Een groot gedeelte van Kralendijk vanaf de kuststrook tot zoveel mogelijk landinwaarts, is vanaf deze week aangesloten op het openbare riool. Een mijlpaal voor Bonaire, want voorheen stroomde het vuile afvalwater van alle huizen en bedrijven in een beerput of septic tank en verdween veelal de grond in.   Het rioleringsproject is een miljoeneninvestering betaald uit ontwikkelingsfondsen.

Gemeente Enkhuizen.

Straten opnieuw ingeveegd
Radio Enkhuizen – Sat, 31 May 2014 11:07:00 Z
ENKHUIZEN – De gemeente Enkhuizen laat de straten rondom de Zuiderkerk die het afgelopen jaar opnieuw zijn bestraat nalopen. Indien nodig zal hier opnieuw split en brekerszand in worden geveegd. Onlangs werd de gemeente gewezen op de loszittende straatstenen op de Meidenmarkt, in de Zuiderkerksteeg, de Torenstraat en de Karnemelksluis. Het grit dat tussen de stenen is geveegd is te grof, waardoor het eruit is gereden en weggespoeld is naar het riool.

Gemeente Den Haag.

Groot Hertoginnelaan weer opgebroken door pech met riolering
Gemeente Den Haag – Thu, 29 May 2014 10:44:00 Z
Tijdens werkzaamheden in de Groot Hertoginnelaan is de riolering tussen de Snelliusstraat en de Voltastraat onverwacht verzakt. Om een noodvoorziening aan te leggen, heeft de aannemer de parkeerstrook van de net heringerichte laan opengebroken. De bewoners van de 6 panden op dit deel van de laan kunnen hun afvalwater gewoon blijven afvoeren.Uitloop werkzaamheden De vervanging van het riool begint zo snel mogelijk na het weekeinde.

Waterschappen.

Persleiding beschadigd, reparatie rond 20.00 uur klaar
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier – Tue, 27 May 2014 17:06:00 Z
Persleiding beschadigd, reparatie rond 20.00 uur klaarAan de Van Oostsanenkade in Alkmaar heeft een persleiding bij het rioolgemaaltje Oostsanenkade lichte schade opgelopen door werkzaamheden. De persleiding wordt gerepareerd en de verwachting is dat het euvel rond 20.00 uur vanavond verholpen zal zijn. Om de persleiding te kunnen herstellen, is een deel van de straat afgezet. Bewoners kunnen wel bij hun woning komen.De schade is niet heel groot en de reparatietijd relatief kort.

Vechtstromen maximaal in touw tegen wateroverlast
Waterschap Vechtstromen – Tue, 27 May 2014 17:05:00 Z
Grote delen van Zuidoost Drenthe en Noordoost Overijssel ervaren overlast als gevolg van de extreme neerslag. Waterschap Vechtstromen doet er alles aan om de exceptionele hoeveelheid water zo snel mogelijk af te voeren en de schadelijke gevolgen zo snel en zo veel mogelijk te beperken. In een gebied van Nieuw-Schoonebeek tot Slagharen is dinsdag 60 tot 70 mm neerslag gevallen. Dat is meer dan normaal gemiddeld in de hele maand mei valt.

Overheid gaat wc-bezoek reguleren
PowNews – Fri, 30 May 2014 16:14:00 Z
De regio Groot Salland bindt de strijd aan met medicijnresten die het water vervuilen. Zieke mensen worden daar nu verzocht in een van overheidswege verstrekte zak te plassen. Deze plaszak is het nieuwste wapen in de strijd tegen een al langer bekend probleem: de toenemende vervuiling van ons oppervlaktewater met medicijnresten. Uitgeplaste resten van bijvoorbeeld anticonceptiemiddelen worden niet verwijderd door bestaande rioolzuiveringsmethoden en komen daardoor in het milieu terecht.

Pilotproject ‘Groenblauwe Diensten Groningen’ is afgesloten
AgriHolland – Fri, 30 May 2014 13:35:00 Z
Het pilotproject ‘Groenblauwe Diensten Groningen’ is afgesloten. Drie jaar lang werkten waterschap Noorderzijlvest, Wetterskip Fryslân en Provincie Groningen met agrariërs -verenigd in ANV-koepel BoerenNatuur- aan de realisatie van groenblauwe diensten. Dit in de vorm van het aanleggen van natuurvriendelijke oevers, bufferstroken langs de akkerranden, stuwtjes die water vasthouden op het land, riet laten groeien in sloten en het organiseren van cursussen voor bodemverbetering.