Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2020-wk-42

19 oktober 2020 13:34 uur

Ruitersboslaan gaat flink op de schop
Breda Vandaag – 17 Oct 2020
BREDA – De gemeente houdt op woensdagavond 28 oktober een bijeenkomst over de herinrichting van de Ruitersboslaan. De uiteindelijke plannen zijn mede afhankelijk van de reacties naar aanvang van de bijeenkomst. Ook wil de gemeente een klankbordgroep instellen.  De riolering in de straat zal worden vervangen en er is groot onderhoud aan de Ruitersboslaan nodig.

 

Praktijkproef met een biologische boost van rwzi Halsteren
H2O –  14 Oct 2020
Op rwzi Halsteren is in 2019 een praktijkproef uitgevoerd met dosering van het microporeuze materiaal Aqua Assist in de biologie om de impact daarvan op de zuiveringsprestaties en slibafbraak te bepalen. Download hier de pdf van dit artikel. Geschreven door Hans Wouters (Brightwork BV), Farah Al-Massri (BW Products BV), Hans Mollen, Melanie Nuchelmans (waterschap Brabantse Delta), Malcolm E.

 

Reconstructies Passart
Gemeente Heerlen –  15 Oct 2020
14 oktober 2020 In 2021 starten wij met de riool- en wegreconstructies in diverse straten van Passart en omgeving. Graag informeren wij u nu al over onze reconstructieplannen. Helaas kunnen wij in verband met het Covid19-virus geen informatieavond houden. Daarom hebben wij onze plannen en ontwerpen voor u op deze internetpagina gezet. Wat gaan we doen De werkzaamheden per straat verschillen enorm. Wij plaatsen hier per straat een beschrijving en een tekening van onze werkzaamheden.

 

Start groot onderhoud Eksterstraat en omgeving
Gemeente Papendrecht – 19 Oct 2020
De komende maanden wordt in de Eksterstraat en omgeving groot onderhoud uitgevoerd. Tot het groot onderhoud behoren de straten Eksterstraat, Nachtegaalstraat en een gedeelte van de Leeuwerikstraat. De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het vervangen van de bestaande riolering en bestrating en aanplanten van nieuw groen. Mogelijk vallen de groenwerkzaamheden niet samen met de riolerings-verhardingswerkzaamheden. Dit is namelijk afhankelijk van het plantseizoen.

 

WATERSCHAPPEN

 

Magazine Het Waterschap: Waterproof is het nieuwe normaal
Unie van Waterschappen – 15 Oct 2020
Het oktobernummer van magazine Het Waterschap is uit. Met als thema: klimaatverandering. Je kunt het magazine nu online lezen. “Klimaatverandering klinkt als een ver-van-je-bedshow”, schrijft hoofdredacteur Jane Alblas in het hoofdredactioneel commentaar. “Maar als iets klimaatverandering dichtbij brengt, is het wel de zomer van 2020. Het begon in juni met intense hoosbuien die een spoor van vernieling achterlieten in Nederland.

 

Rioolwater testen op corona. Hoe werkt het precies?
Hoogheemraadschap van Rijnland –  15 Oct 2020
Sinds begin september neemt het instituut voor wateronderzoek en advies, Aquon, wekelijks monsters van het afvalwater (rioolwater) op Leiden Noord en op alle 18 andere afvalwaterzuiveringen in Rijnlands gebied. Dagelijks belanden gigantisch veel ziekteverwekkende bacteriën en virussen in het afvalwater. Met deze controles van het afvalwater krijgen we meer inzicht in de aanwezigheid van de verschillende ziekteverwekkers, de hoeveelheid en verspreiding hiervan.