Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2019-wk-39

29 september 2019 19:08 uur

Informatieavond herinrichting Strumenkampstraat en St. Joosterbaan
Gemeente Echt-Susteren – 24 Sep 2019
24 september 2019De gemeente start dit jaar met de voorbereidingen voor de herinrichting van de Strumenkampstraat en het gedeelte St. Joosterbaan tussen de Caulitenstraat en St. Joosterbaan huisnr. 48. Daarom is op woensdagavond 2 oktober om 19.00 uur een informatieavond voor aanwonenden en belanghebbenden in Cafe ’t Heukske in St. Joost.Herinrichting Bij de herinrichting worden onder meer het rioolstelsel, de rijbaanverharding en de trottoirs en bomen vervangen.

 

Van Remmen en Nouryon werken samen aan verwijdering medicijnresten
Waterforum –  24 Sep 2019
Van Remmen UV Technology en Nouryon werken samen aan de verwijdering van medicijnresten in afvalwater. Een combinatie van Van Remmens Advanox UV-reactor en de MicrOx waterstofperoxide van Nouryon (voorheen AkzoNobel Specialty Chemicals) wordt nu getest in de afvalwaterzuiveringsinstallatie Växjö in Zweden. De verwachting is dat zo ruim 90 procent van de microverontreinigingen kan worden verwijderd.

 

Vervanging riool Planciusplein
Bredabuurt.nl –  27 Sep 2019
Op 14 oktober start de gemeente het het vervangen van het riool en het aanpassen van de inrichting van het Planciusplein (westzijde). Het werk begint bij het kruispunt Bontekoestraat en loopt door naar kruispunt Willem Barendszstraat. Afhankelijk van het weer is het werk februari 2020 klaar. Het verouderde riool in Planciusplein wordt vervangen door een nieuw rioolstelsel. Hierna wordt de straat opnieuw ingericht.

 

WATERSCHAPPEN

 

Waterschap verlaagt waterpeil
Lokale Omroep Krimpen – 29 Sep 2019
Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft zaterdag het waterpeil in de noordwestelijk deel van de regio verlaagd. Van zondag tot en met maandag verwacht het waterschap 30 millimeter regen. Dat is te veel voor de grond om goed op te nemen. “Om die buien op te kunnen vangen verlagen we nu alvast de waterpeilen in sloten en vaarten.”, aldus het hoogheemraadschap dat van ‘protocol A’ spreekt. Vanaf 30 millimeter neerslag in 24 uur gaat het waterschap standaard voormalen.

 

WATERKLAAR van start
Parkstad Actueel – 28 Sep 2019
Ons klimaat verandert. We hebben steeds vaker te maken met extreme regenval, wateroverlast en langdurige perioden van droogte. Gemeenten nemen samen met Waterschap Limburg en Waterleidingmaatschappij Limburg maatregelen om de problemen die daaruit voortkomen het hoofd te bieden. Maar die maatregelen zijn onvoldoende om het waterprobleem blijvend op te lossen. Dat kan alleen met hulp van álle inwoners en ondernemers.