Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2019-wk-3

20 januari 2020 07:28 uur

Video rioolwerkzaamheden Burgemeester Ridderpark
Gemeente Katwijk – 16 Jan 2020
De gemeente legt een nieuwe regenwaterleiding aan in het Ridderpark. Regenwater komt nu in het gewone riool terecht terwijl het schoon water is. Deze bijzonder grote regenwaterleiding zorgt ervoor dat we in de toekomst ook in Katwijk Zuid het regenwater van het riool kunnen scheiden. Via deze leiding kan het schone regenwater wegstromen naar de Vijverhof. Bekijk de video! Een nieuwe regenwaterleiding heeft een aantal voordelen: Er komen enorme buizen in de grond met een diameter van 1 meter.

 

Werk in uitvoering 20 januari – 26 januari
Gemeente Loppersum –  17 Jan 2020
Bekijk www.loppersum.nl/wegwerkzaamheden voor een overzichtskaart met alle wegwerkzaamheden Gemeente Loppersum Aanleg Snel Internet Groningen (Rodin) Langs de wegen rondom de kernen van de gemeente Loppersum Contactpersoon: G Hoeksema, 06-12572920   Loppersum Badweg Van 6 januari t/m 27 maart is in verband met rioleringswerkzaamheden Badweg de weg afgesloten tussen de kruising Duursumerweg/Industrieweg en het laatste stukje van de Sjuxumerweg.

 

Marktstraat in Made na carnaval op de schop
BN DeStem – 16 Jan 2020
MADE – De Marktstraat in Made wordt een fietsstraat met ‘optimale verlichting’ en mét behoud van de laanbomenstructuur. Gisteravond werden de plannen voor de verdere inrichting van het centrumplan Made aan de inwoners gepresenteerd. Cobine van der Louw 16-01-20, 20:30 Bron: BN DeStem Delen per e-mail Sluit Volledig scherm Ontwerpschets Marktstraat Made © Gemeente Drimmelen Net na carnaval, op twee maart, beginnen de werkzaamheden in de Marktstraat.

 

Renovatie gemalen Wieringermeer
Landustrie – 16 Jan 2020
In opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is Landustrie in de eerste weken van 2020 gestart met de renovatie van het gemaal Slootdorp. Na realisatie volgt ook het gemaal Middenmeer. Beide gemalen voorzien de RWZI Wieringermeer van aanvoer rioolwater. Zowel het mechanische als het elektrotechnische deel van beide gemalen wordt vernieuwd, geheel conform de eisen van het Hoogheemraadschap.

 

WATERSCHAPPEN

 

Illegale lozingen
Gemeente Winterswijk –  16 Jan 2020
Gemeente Winterswijk en Waterschap Rijn en IJssel zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het transport en goede verwerking van afvalwater in Winterswijk. De gemeente draagt zorg voor het transport van het afvalwater via de riolering en het waterschap zuivert dit vervolgens in de rioolwaterzuivering. Illegale lozingen (bijvoorbeeld van mest, olie of chemische stoffen) op het water in sloten of op de riolering zorgen voor vervuiling en verstoring van het zuiveringsproces in de rioolwaterzuivering.

 

Het regent flink, maar in het oosten is het nog altijd te droog
NOS –  15 Jan 2020
Terwijl het de afgelopen weken met name grijs en regenachtig weer was, geldt er in sommige delen van het land nog steeds een sproeiverbod. “We kampen hier nog altijd met droogte”, vertelt Minke Huurnink van het waterschap Rijn en IJssel. “Dus mag er geen oppervlaktewater worden gebruikt.” Het heeft de afgelopen maanden zo’n 10 procent meer geregend dat normaal. Die neerslag heeft er in het grootste deel van Nederland voor gezorgd dat de grondwaterstand weer op peil is.

 

WDOD wil het weten: hoe sterk is gras op zand als dijkbekleding nu werkelijk?
H2O –  15 Jan 2020
Waterschap Drentse Overijsselse Delta (WDOD) zoekt de komende tijd antwoord op de vraag: hoe sterk is gras op zand als dijkbekleding? Enerzijds om te bepalen of de dure vervanging van de zandige bovenlaag door klei in delen van de IJsseldijk achterwege kan blijven, anderzijds om de kennis te verrijken ten behoeve van andere zandige dijken in Nederland. Gisteren zijn op de IJsseldijk bij Zwolle de tests begonnen die duidelijkheid moeten geven.