Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2019-wk-27

08 juli 2019 05:44 uur

Werk kruispunt Viveslaan en vervanging riool Pelsakker
Bredabuurt.nl – 1 Jul 2019
Van 8 juli 2019 tot en met 19 juli 2019 werkt de gemeente aan de aanleg van een verhoogd plateau met een zebrapad bij het kruispunt Viveslaan / Pelsakker. Van 12 augustus 2019 tot eind november 2019 is de vervanging van het riool en inrichting van Pelsakker. Dit werk begint vanaf kruispunt Viveslaan en loopt richting kruispunt Groene Woud. Bereikbaarheid Van maandag 8 juli 07.00 uur tot vrijdag 19 juli 17.

 

Rioolwerk Princenhage West (fase 2)
Bredabuurt.nl – 6 Jul 2019
Vanaf eind augustus start aannemer Strukton met het vervangen van het riool in Princenhage West (fase 2). Het werk zal ongeveer 4 jaar duren. Vanaf 12 augustus starten Van Vulpen B.V en TeleZuid met werk aan kabels en leidingen. De werkzaamheden De gemeente vervangt het riool in Princenhage West vanwege de slechte kwaliteit. Naast het rioolwerk verbetert de gemeente ook de openbare ruimte. Dit gebeurt in het kader van klimaatadaptatie (aanpassingen veranderend klimaat).

 

Rioolwerkzaamheden: afsluiting ’t Haagje Eerbeek.
Gemeente Brummen –  30 Jun 2019
In Eerbeek wordt volop gewerkt aan het riool. Vanaf maandag wordt weer een nieuw gedeelte aangepakt. Het gaat om ’t Haagje tot en met de kruising van de Wethouder Sandersstraat. Al wat langer geldt er een afsluiting bij ‘t Haagje tussen de Volmolenweg en de Jan Mankesstraat. Het nieuwe gedeelte dat nu wordt afgesloten is naar verwachting vier weken niet bereikbaar voor verkeer.

 

WATERSCHAPPEN

 

Waterschap op weg naar rookvrije generatie
Waterschap Rivierenland – 28 Jun 2019
Waterschap Rivierenland verbindt zich aan het initiatief en verkent hoe het streven naar een rookvrije generatie wordt ingevuld in verschillende rollen; als werkgever, als overheid, als partner in onze omgeving. Dit filmpjelegt uit wat die rookvrije generatie betekent. De ondertekenaars hebben een gezamenlijk doel: zorgen dat kinderen voortaan zo min mogelijk zien roken. Dat kan door gebouwen, terreinen of sportvelden rookvrij te verklaren.

 

Nieuw boezemgemaal in de Alblasserwaard
Gemeente Hardinxveld-Giessendam – 24 Jun 2019
Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft besloten om gefaseerd nieuwe boezemgemalen in de Alblasserwaard te realiseren. Allereerst zal in 2026 een gemaal met een grote capaciteit in Hardinxveld aan het einde van het Kanaal van Steenenhoek worden gebouwd. Om het water daar te krijgen, zal een nieuwe boezem aangelegd worden tussen de Giessen en de Beneden Merwede.

 

Waterschap gaat Berkel opnieuw inrichten
Regio8 – Mon, 24 Jun 2019
Het Waterschap Rijn en IJssel is voornemens om de rivier de Berkel deels te verleggen. Daarnaast komt ruimte voor input van landbouw- en recreatiepartijen bij de herinrichting van het water. “Om op de Berkel meer structuur en stromingsvariatie te kunnen ontwikkelen voor de ecologie wil het Waterschap de kades langs de rivier naar buiten verleggen”, zo laat de organisatie weten.