Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2019-wk 15

14 april 2019 19:07 uur

Riolen buitengebied schoongemaakt
Gemeente Berg en Dal – 10 Apr 2019
In ons buitengebied zijn we op dit moment de riolering aan het schoonmaken en controleren. Dit doen we één keer per jaar. De werkzaamheden duren enkele weken. Drukriolering In het buitengebied maken we gebruik van zogenaamde drukriolering. Bij drukriolering wordt het water met elektrische pompen verplaatst. Bij ‘gewone’ rioolbuizen zijn geen pompen nodig omdat het water in deze buizen van hoog naar laag stroomt.

 

Voorbereidingen inrichtingswerkzaamheden Verlengde Middenraai van start!
Provincie Drenthe – 10 Apr 2019
Ingenieursbureau Sweco start halverwege april met de voorbereidende werkzaamheden voor het opstellen van een inrichtingsplan voor de Verlengde Middenraai. In opdracht van de provincie Drenthe voeren zij onderzoeken uit om de huidige situatie van het gebied in kaart te brengen, maatregelen op te stellen en de effecten daarvan te voorspellen.

 

Werkzaamheden in het dorp die enige hinder kunnen veroorzaken
Sliedrecht24 – 10 Apr 2019
SLIEDRECHT – De komende dagen wordt in Sliedrecht op verschillende plaatsen aan de weg gewerkt of kan er enige hinder ontstaan. De gemeente Sliedrecht bericht woensdag 10 april 2019 over de volgende plaatsen, die weer terug te vinden zijn op de kaart. (Kaart gemeente Sliedrecht) 1. Burgemeester van Hofwegensingel afgesloten ter hoogte van nr 33 t/m 43 vanwege het vervangen en repareren van het riool, t/m 12 april. 2.

 

Oplossingen voor wateroverlast in Terblijt
TV Valkenburg – 10 Apr 2019
Aanpassingen aan het riool in Terblijt gaan de gemeente Valkenburg aan de Geul € 150.000,- kosten. Dat heeft het  Ingenieursbureau Sweco berekend. Het gaat om het vergroten van een rioleringsbuis en het aanpassen van de weg inclusief kolken.Ook een taak voor bewoners In een brief aan alle raadsfracties in de gemeenteraad schrijft wethouder Carlo Vankan et volgende: “Om wateroverlast te voorkomen of om de schade te beperken, is het niet alleen de gemeente die een taak heeft in deze.

 

WATERSCHAPPEN

 

Grootste dijkversterkingsoperatie sinds de Deltawerken
Waterschap Rijn en Ijssel – 13 Apr 2019
Om Nederland te beschermen tegen het hoge water worden de komende jaren dijken verhoogd, vergroot of verbreed. “Het is de grootste dijkversterkingsoperatie sinds de deltawerken”, zegt Erik Wagener van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Ook in het gebied van Waterschap Rijn en IJssel gaan we aan de slag. We willen immers dat we er ook in de toekomst veilig kunnen wonen en werken, het werken aan de dijken is nooit af.

 

Quads helpen muskusrattenbestrijders bij hun werk
Vechtdal FM – 8 Apr 2019
OVERIJSSEL – Steeds vaker gebruiken de muskusrattenbestrijders van het Waterschap Drents Overijsselse Delta een quad tijdens hun werk. En dat zal alleen maar meer worden. De quads verlichten de arbeidsomstandigheden van dit vaak fysiek zware beroep.  Bijkomend voordeel is dat de bestrijders makkelijker en sneller bij de vangmiddelen kunnen komen en tegelijkertijd kunnen speuren naar muskusrattenholen. “Soms moet er veel vangmateriaal worden geplaatst en gecontroleerd.