Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2019-wk-14

06 april 2020 05:28 uur

Start wegwerkzaamheden in Kootstertille
Gemeente Achtkarspelen – 1 Apr 2020
Het rioolstelsel in Kootstertille wordt klimaatbestendig gemaakt. Regenwater en vuilwater worden van elkaar gescheiden. Het vuilwater wordt naar de rioolwaterzuivering afgevoerd. Ook kan tijdens een stevige regenbui het water beter afgevoerd worden. Een drainagesysteem zorgt er vervolgens voor dat het grondwater wordt verwerkt. De gebakken klinkers uit de rijbaan worden hergebruikt.

 

Riool bij Valkenburgse meer te klein
RTV Katwijk – 30 Mar 2020
Het rioolgemaal aan de Oostoever van het Valkenburgse meer is te klein geworden en moet vervangen worden. Het gemeentebestuur vraagt nu 150.000 euro om het rioolgemaal te laten vervangen. De gemeente verwacht op termijn problemen, vooral als het aantal recreanten toeneemt. Het gemeentebestuur heeft plannen voor herinrichting van de Oostoever. Ondernemers in het gebied hebben daarop verschillende initiatieven ingediend.

 

Bestratingswerkzaamheden en vervanging riool aan de Beneden Havandijk in ‘s-Gravendeel
Hoeksch Nieuws – 31 Mar 2020
‘s-Gravendeel – De Gemeente Hoeksche Waard heeft firma Van den Berg Westmaas opdracht gegeven de Beneden Havendijk in ‘s-Gravendeel opnieuw te bestraten na het vervangen van het riool. Tijdens de werkzaamheden zal een deel van de straat niet bereikbaar zijn voor auto’s. De huizen zullen d.m.v. loopschotten te voet bereikbaar zijn. De werkzaamheden zullen aanvangen op 6 april en duren uiterlijk tot 30 april 2020. Volgt u de borden met de omleidingsroute.

 

Rioolrenovatie op verschillende plaatsen in Tiel
Gemeente Tiel – 1 Apr 2020
Dit gebeurt in verschillende fasen.Waar gaan we aan het werk? We vernieuwen de riolering in de hele Lijsterbesstraat. Ook vernieuwen we de riolering in delen van de volgende straten:  Esdoornstraat; Burg. Bonhofflaan; Laan van Westroijen; Simon Stevinstraat; Wadenoijenlaan; Lambert Hendriksstraat; Teisterbantlaan; Nieuwe Tielseweg. Voorbereidende werkzaamheden We beginnen op maandag 6 april met de voorbereidende werkzaamheden.