Nieuws/Signalen uit de markt Rioolgids.nl 2019-wk-12

22 maart 2020 20:46 uur

“Gemeente Oisterwijk staakt rioolvervanging na asbest”>Gemeente Oisterwijk staakt rioolvervanging na asbest
In Oisterwijk –  19 Mar 2020
Bij de vervanging van de riolering in de Burgemeester van Beckhovenstraat, Juliana Bernhardplein en Burgemeester de Keijzerplein is asbest aangetroffen. Omdat deze omstandigheden nieuw zijn, is er geen protocol of richtlijn hoe hier mee om te gaan. De reeds opengebroken delen worden nu tegen hoge kosten onder de zwaarste veiligheidsnormeringen vervangen. De nog niet open gebroken delen blijven voorlopig zitten, totdat duidelijk is of de verwijdering eenvoudiger en goedkoper kan.

 

Rioolreiniging en inspectie
Gemeente Weststellingwerf – 19 Mar 2020
De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland starten eind maart met het reinigen en inspecteren van de riolering. Het bedrijf “vandervalk+degroot” uit Wolvega gaat deze werkzaamheden uitvoeren. De werkzaamheden in Weststellingwerf starten eind week 14 (30 maart – 3 april) en duren ongeveer twee weken. Voordat het onderhoud begint, krijgen de inwoners in de buurt een brief. Het onderhoud kan namelijk zorgen voor overlast. Sommige wegen zullen minder goed bereikbaar zijn.

 

Volgende fase werkzaamheden Apeldoornseweg Vaassen
Gemeente Epe –  20 Mar 2020
In april start aannemer Schagen Infra met de volgende fase van de werkzaamheden aan de Apeldoornseweg in Vaassen. De werkzaamheden aan de Dorpsstraat tot de Oude Apeldoornseweg zijn bijna klaar. Daarna start de aannemer met de volgende fase: zij gaan dan aan de slag met de Apeldoornseweg, vanaf de Oude Apeldoornseweg tot de Laan van Fasna.

 

WATERSCHAPPEN

 

Samenwerkende gemeenten en waterschap in BsGW bieden helpende hand voor ondernemers
Gemeente Weert – 19 Mar 2020
Logo van de BsGW. Naar aanleiding van het covid-19 virus en de pandemie die dit virus veroorzaakt, worden allerlei maatregelen genomen om ondernemers waar mogelijk te ontzien. Ook de 28 gemeenten en het Waterschap Limburg die samenwerken in de belastingsamenwerking BsGW hebben besloten om maatregelen in te voeren om ondernemers financieel te ontlasten of tenminste tijdelijk ruimte bieden.

 

Coronavirus: maatregelen waterschap Noorderzijlvest
Waterschap Noorderzijlvest – 19 Mar 2020
Ons werk behoort tot de vitale processen van de samenleving. We blijven onze taken uitvoeren en onze dienstverlening gaat dan ook gewoon door. Om verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan treffen we de volgende maatregelen. Deze gelden tot 6 april 2020 of tot nadere instructie. Onze medewerkers in de buitendienst blijven hun werk doen, maar werken wel zoveel mogelijk individueel en vermijden zoveel mogelijk contact.