Nederland als ‘Smart City’ met intelligent rioolssyteem

12 april 2014 08:23 uur

Als we volgens Priva-directeur Meiny Prins Nederland als een “Smart City” zien, kunnen we met onze eigen duurzame oplossingen wereldwijd leverancier worden van andere steden. Prins reist veel voor haar werk en de grote steden die zij bezoekt, bijvoorbeeld in Azië, zijn soms groter dan Nederland zelf. Al deze steden worstelen met problemen: van stinkende riolen tot een gebrek aan groen in de stad.

Groene hart is Central Park

Als we Nederland zien als één grote stad, met ‘het Groene Hart als Central Park’, blijkt volgens Prins dat wij de oplossing hebben. “Nederland heeft een ongelooflijk intelligent rioolsysteem”, zegt Prins. “We zijn heel ver als het gaat om het zuiveren van water. We hebben unieke pareltjes in Nederland die andere grote steden kunnen helpen.”

Als voorbeeld noemt ze het project Delft Blue Water. In Delft wordt afvalwater opgewerkt tot kwaliteitswater en dit wordt weer hergebruikt voor voedselproductie. Zo’n project zouden we ook internationaal kunnen leveren en dat komt uiteraard ook ons weer ten goede.

Bron:  RTL Z Toekomstmakers