Na 8 jaar is het zo ver: Oosterhout heeft een nieuwe rioolpersleiding

19 mei 2019 19:51 uur

De nieuwe rioolpersleiding in Oosterhout is klaar. De aanleg van de zogeheten oostelijke rioolwaterpersleiding nam acht jaar in beslag en heeft 4,5 miljoen euro gekost. De rioolleiding is nodig, omdat Oosterhout steeds meer woningen krijgt. Daarnaast moet er in periodes van extreme regenval meer water worden afgevoerd.

De oostelijke rioolwaterpersleiding loopt langs Rijksweg A27 en door de Oranjepolder. Door deze 7,5 km lange transportleiding wordt het afvalwater in de wijk Oosterheide naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Statendamweg getransporteerd.

Vanwege de lengte is aan de Leijsenstraat een tussengemaal geplaatst. Hierdoor kunnen ook de afvalwaterstromen vanuit Oosteind en de Molenbuurt direct door deze transportleiding worden afgevoerd.

Geopend

Donderdag werd de persleiding officieel geopend bij het rioolgemaal aan Leijsenstraat 51 door wethouder Marian Witte. Zij mocht de schuif in het gemaal openen, waarmee de persleiding officieel in gebruik is genomen. Bron: bndestem.nl 17-5-19