Modderkolk Wijchen uitgeroepen tot Excellent Opleidingsbedrijf

02 juni 2014 09:36 uur

Het Wijchense installatiebedrijf Modderkolk werd vandaag uitgeroepen tot Excellent Opleidingsbedrijf, een predicaat dat in totaal slechts 22 Nederlandse bedrijven mogen voeren.

 

 

De industrieel installateur scoorde op alle drie de criteria goed tot zeer goed. Modderkolk heeft sinds 2012 een eigen Bedrijfsschool en is intensief betrokken bij de opleiding en ontwikkeling van zowel werknemers, leerlingen en stagiaires. De balans tussen structuur en mensgerichtheid werd in het bijzonder genoemd.
Tijdens de audit, die werd uitgevoerd door Kenteq, werd gekeken naar het bedrijfsbeleid, de opleidingsfaciliteiten en de betrokkenheid ten aanzien van de ontwikkeling van werknemers, leerlingen en stagiaires. Modderkolk  is het  22ste bedrijf in Nederland die het predicaat in ontvangst neemt. In de bedrijven met dit predicaat wordt alles ingezet om de huidige en toekomstige werknemers voor de technische installatiebranche verder op te leiden en te behouden. Het predicaat is uniek voor de branche. Voor Modderkolk is het  een erkenning maar ook een stimulans. Directeur Simon de Luij: ´Wij willen werken met de beste vakmensen, dus is het aan ons ook de beste faciliteiten te bieden voor zowel werknemers als nieuw talent.´

Bedrijfsschool
Als industrieel installateur heeft ook Modderkolk te maken met een tekort aan vakkundig technisch personeel. Daarom besloot het Wijchense bedrijf anderhalf jaar geleden haar eigen school op te richten in samenwerking met het ROC. Jaarlijks starten zo´n 6 leerlingen en werknemers en inmiddels hebben 15 mensen hun diploma behaald, variërend van niveau 2 tot en met niveau 4.
Voor meer informatie of vacatures kijk op www.modderkolk.nl