Minister geeft startsein voor pilot verwijdering medicijnresten

19 december 2018 09:10 uur

Op maandag 17 december is een pilot gestart op de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel om meer medicijnresten uit het afvalwater te verwijderen. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat was aanwezig bij de aftrap van de pilot.

De Nederlandse bevolking gebruikt steeds meer geneesmiddelen, onder meer door de vergrijzing. Een deel van die geneesmiddelen komt via het toilet in hetriool terecht. Dit leidt tot medicijnresten in het oppervlaktewater, omdat de rioolwaterzuiveringen van de waterschappen de resten maar voor een deel kunnen verwijderen.

De watersector zoekt daarom samen met de zorgsector naar methodes om de medicijnresten beter uit het afvalwater te kunnen verwijderen. De pilot in de waterzuivering in Aarle-Rixtel, van waterschap Aa en Maas, is daar onderdeel van. In totaal doen twaalf waterschappen mee aan pilots om medicijnresten uit hetafvalwater te verwijderen.

Ingrid Ter Woorst, bestuurslid van de Unie van Waterschappen: “In deze pilots gaan we aan de slag om kennis en ervaring op te doen: om te kijken hoe de techniek in de praktijk werkt en hoe het ecosysteem er baat bij heeft.” Bron: uvw.nl 17-12-18 Lees verder>>>>