Menterwolde: ‘Ze zijn hier ook geweest en lieten wel een visitekaartje achter’

02 april 2016 09:00 uur

De gemeente Menterwolde waarschuwde vorige week dat er oplichters actief zijn (geweest) die uit naam van de gemeente een rioolonderhoudscontract willen afsluiten met inwoners. Gemeentewoordvoerder Jan Leegstra vertelde dat de gemeente ‘hier niets mee te maken heeft’. Bij Menterwolde.info kwamen zo’n 20 meldingen binnen. Een aantal reacties is hieronder te lezen.

“Verkoop aan de deur is niet verboden, maar gemeente en politie adviseren om wel op uw hoede te zijn wanneer verkopers bij u aanbellen”, zei Leegstra vorige week. Bij de gemeente kwamen 2 meldingen binnen over de ‘verkopers’.

Aangetekend

“Ze zijn hier ook geweest. Toen ik zei dat ik geen belangstelling had, vroeg die mafkees ook nog ‘waarom niet’? Best een beetje agressief”, aldus Minette Keizer uit Muntendam. Dorpsgenote Jessica Slor zegt: “Ik heb ook iemand van riolering aan de deur gehad. Hij had keurig een identiteitskaart bij zich. Ik zei dat ik even met mijn vriend moest overleggen. Dat was geen probleem. Ik heb een papier ondertekend en direct aangetekend teruggestuurd naar het bedrijf Zeker en Weten. Ik heb een kopie gemaakt van het contract.”

Visitekaartje

Mark Bekkema uit Meeden zegt dat deze verkopers een tijd terug ook in zijn dorp zijn geweest. “Niet uit naam van de gemeente. Het was wel een hele agressieve verkoper.” “Ze zijn hier ook geweest en lieten wel een visitekaartje achter”, zegt Tineke van Bruggen.

Pak vast

Leegstra: “Vraag niet alleen om een legitimatie, maar pak die ook even vast om te zien of die echt is.” De ‘verkopers’ zijn met 2 personen op pad (geweest). Bron: gemeente Menterwolde.