Maastricht: Werk aan riolering

08 februari 2015 08:05 uur

De gemeente Maastricht voert momenteel reparaties uit aan alle riolen ten westen van de Maas (daar waar nodig). Dat gebeurt om de zoveel jaar om ervoor te zorgen dat het riool goed blijft functioneren, zodat bewoners en weggebruikers geen wateroverlast hebben. Van de meeste werkzaamheden merkt u weinig tot niets. Maar op sommige plekken moeten wij de bestaande rioolputten vergroten om de reparatierobots in het riool te krijgen. Deze werkzaamheden kunnen voor enige hinder zorgen.

Planning werkzaamheden

Tot en met juli 2015 werken we aan het centrum en de oudere wijken van Maastricht. In dit deel van de stad moeten we veel putten aanpassen om de reparaties mogelijk te maken. De werkzaamheden per put duren gemiddeld 1 week. Enkele wijken en kwartieren waar we binnenkort werken, zijn: City, Jekerkwartier, Kommelkwartier en Villapark.

Communicatie en hinder

Voordat het werk in uw straat begint, krijgt u een brief van de aannemer met de precieze planning. Daarin staan ook de contactgegevens van de uitvoerder, aan wie u alle vragen over de uitvoering kunt stellen. Hebt u een onderneming die zichtbaar is gevestigd bij de werkzaamheden? Dan neemt de uitvoerder persoonlijk contact met u op om te zorgen dat uw bedrijfsvoering zo min mogelijk wordt gehinderd.

In gebieden met vergunningparkeren passen we per wijk/kwartier hoogstens twee tot drie putten tegelijk aan. Per straat heffen we dan maximaal drie tot vier parkeerplaatsen tijdelijk op. Tijdens carnaval en/of andere piekdagen in het stadscentrum werken we niet of passen we de werkzaamheden aan. Bron: gemeente Maastricht.