Lingewaal: Herwijnen houdt droge voeten

26 augustus 2015 19:11 uur

In de nacht van 13 op 14 augustus vielen er hevige regenbuien in Nederland. In Herwijnen viel zelfs het meeste water. Bij het KNMI meetstation stond de teller op maar liefst 45 millimeter. In het verleden veranderde de Kolstraat in een rivier, maar dit keer was daar geen sprake van.

“Dit is het resultaat van de grote werkzaamheden aan de riolering in de afgelopen anderhalf jaar,” vertelt verantwoordelijk wethouder Griedo Bel. “De Achterweg, Kolstraat en delen van de Zworrelstraat en Nieuwesteeg hebben een nieuw rioleringssysteem gekregen. Het regenwater wordt nu direct afgevoerd en komt niet meer bij het gewone afvalwater. Dat betekent ook minder werk en kosten voor de rioolwaterzuivering.”

“De verwachting is dat we in de toekomst steeds vaker te maken gaan krijgen met extreme buien. Om al dit extra water goed af te voeren, gaan we op meer plekken het regenwater afkoppelen van het afvalwaterriool. Daarnaast helpt het ook wanneer regenwater snel kan wegzakken in de bodem. Dat kan door minder bestrating, ook in privétuinen. Bron: gemeente Lingewaal 26-08-2015.