Leeuwarderadeel: Storingsafhandeling riolering door Leeuwarden

20 december 2014 19:53 uur

Met ingang van 1 januari 2015 wordt de storingsafhandeling voor de riolering in onze gemeente tijdelijk afgehandeld door onze buurgemeente, gemeente Leeuwarden.

Aanleiding hiervoor is dat rioolbeheerder Aquario Watermanagement BV op 31 december 2014 ophoudt te bestaan.
Als u vragen of klachten heeft over bijvoorbeeld water op straat, of hoge grondwaterstand, dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van gemeente Leeuwarden, telefoonnummer 14058. U kunt uw klacht of melding over riolering of grondwater ook doorgeven via het contactformulier op de websitewww.leeuwarden.nl
Als de rioolafvoer van uw woning niet werkt kan dat liggen aan de rioolleidingen in uw woning of op uw erf, óf aan de rioolleidingen op gemeentegrond. Informatie over hoe u kunt uitzoeken waar het probleem ligt kunt u hier  (488.40 KB)(Lees voor)vinden.

Als het probleem wordt veroorzaak door breuk of verstopping van de leidingen op gemeentegrond, lost gemeente Leeuwarden dit op. Voor dit onderdeel heeft Gemeente Leeuwarden een afspraak gemaakt met rioolreinigingsbedrijf RRS te Stiens. De RRS lost namens de gemeente Leeuwarden de verstoppingen op gemeentegrond op. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden, tenzij wordt geconstateerd dat het rioolprobleem is veroorzaakt door onjuist gebruik. De RRS is 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereikbaar. Als u in gemeente Leeuwarderadeel woont en u krijgt te maken met een verstopping in het gemeentelijk deel van de rioolaansluiting, kunt u 7 x 24 uur bellen met de RRS via het speciaal storingsnummer aangemaakt: telefoonnummer 088 0301334.